Резултат СНС у Чачку: више гласача мање незапослених 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Резултат СНС у Чачку: више гласача мање незапослених
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
22.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Повереник СНС и председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић, осврнуо се данас на конференцији за медије на инфраструктурна

улагања у граду уз подршку Владе РС и главно питање - коме Чачани верују у последње време.

„СНС бележи све боље резултате а подршка и поверење и у Градски одбор и врх странке је све већа и већа. Тако смо 2012. године имали нешто мало мање од 9.000 гласача а у том периоду Двери за нијансу мање гласова. Већа разлика се осетила већ 2016. када је СНС имао 21.911, а Двери 13.460 гласова. На председничким изборима 2017. Бошко Обрадовић својим именом је освојио 4.000 гласова, док је завидан резултат у Чачку освојио СНС близу 28.500. То је доказ да политика Бошка Обрадовића нема подршку наших суграђана а изборни резултати доказују какву политику води градоначелник Милун Тодоровић, Влада РС и Александар Вучић”, рекао је Трифуновић.

Он додаје да се према инфраструктурним улагањима у граду види добра сарадња са републичким јавних предузећа, Србија Путеви, Србијаводе и министарствима.

„Број незапослених лица је у знатном паду. Тако 2016. године број незапослених био је 10.129 док 2018. број пада на 7.229. Тренутни податак из јуна ове године да је у Чачку испод 6.729 незапослених особа. Неки би рекли да то нису Бог зна какви резултати, али ако погледамо број запослених лица, по евиденције ПИО фонда, 2016. је био 37.700 да би 2019. имало 41.830 лица”, истакао је Трифуновић.

Према његовим речима велика захвалност се дугује Влади РС која је препознала Чачак као раскршће и као центар Моравичког округа који ће у будућности бити перспектива за многе стране улагаче.

„Поред индустријске зоне у Прељини која је отворена, можемо се похвалати и индустријском зоном у Коњевићима која се инфраструктурно опрема за домаће привреднике јер тамо ради и функционише много њих. Нагласио би да је град Чачак пун вредних и марљивих људи, који цени све што је улагано и да ће се убудућности градити још много тога. До сада инвеститори који су дошли, а захваљјући Влади РС су Форверк, Елдизи у Прељини и Виленд некадашњи Цер, који ће у наредним годинама сигурно запослити преко 1.000 радника. Не смемо заборавити ни Аеродром Морава који отвара велике могућности изградњом карго центра, како би наши производи могли ићи у цео свет.”, казао је Трифуновић.

Трифуновић: Нема потреба за самодоприносом

Иницијатива Велимира Илића да се увођењем самодоприноса помогне финансијски ФК „Борац”, Трифуновићу се не допада.

„Град Чачак прогласио је фудбалски и кошаркашки клуб Борац као два клуба од изузетног значаја за град Чачак и додељује им по 20 милиона динара из локалног буџета, зар то није улагање свих наших суграђана. Мислим да треба разматрати неку од идеја да ФК `Борац` добије доброг и коректног спонзора који може да финансира трошкове и саме играче, а новац који град издваја сматрам да је довољан. Такође, он није у власништву града то је удружење грађана које има своју изборну скупштину и органе управљања и не бих се мешао у одлуке људи који управљају овим клубом. Они најбоље знају шта је проблем свих фудбалских клубова и како да створе услове да се врате у ранг такмичења. Знам да постоје велика потраживања играча и да је доста тужби било са каматама”, рекао је Трифуновић.

Шеф одборничке групе СНС у Чачаку Александар Максимовић

Иначе, шеф одборничке групе СНС у Чачаку Александар Максимовић позвао је још једном одборнике опозиције да узму учешће у раду скупштине јер до краја године предстоји значајне теме као што је ребаланс буџета с обзиром да је градско руководство успело да обезбеди значајна средства из Републике. А до граја године треба да се доносе одлука и о буџету града за наредну годину.
„С обзиром да опозиција претендују да узме власт на следећим изборима, ово им је добра шанса да својим идејама учествују у креирању буџета. ГГ `За напрединији Чачак` ућествује у седницима зато не видим разлог да и други то не ураде”, казао је Маскимовић.

Такође, председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић рекао је да ће се за месец дана завршити реконструкција скупштинске сале и да ће се наредно заседање одржати у новој сали.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.913.024 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)