Михајловић: Једнака права за све грађанке и грађане нису претња никоме 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Једнака права за све грађанке и грађане нису претња никоме
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
31.03.2021 | 0 коментар(а)



Председница Координационог тела за родну равноправност у Србији Зорана Михајловић рекла је

данас да, када се неко позива на патријархалне обрасце као аргумент против закона о родној равноправности, забрани дискриминације и истополним заједницама, не залаже се за друштво у којем све грађанке и грађани имају једнаке услове за живот, саопштио је њен кабинет.
Михајловић је, реагујући на критике дела јавности у вези са израдом нацрта три закона, рекла да када неко активности из надлежности једног министарства назива „блицкригом“ шаље поруку да нема намеру да учествује у дијалогу, јер другу страну одмах сматра непријатељем.

„Дубоко укорењени патријархат значи више од 300 убијених жена у породичном и партнерском насиљу у последњих десет година, више од 450 деце које је остало без мајки, мање запослених жена које су и мање плаћене за свој рад, а већински завршавају факултете, отказ с посла јер је трудна, немогућност заједничког живота истополних партнера са правом на имовину или заштиту“, рекла је Михајловић.

Додала је да се Србија мења и да се гради друштво у којем се негује култура ненасиља, у којем се деца уче да поштују једни друге, да емпатија, солидарност и прихватање различитости нису претња, него вредности које доносе бољу будућност за генерације које долазе.

„Не разумем како било коме може да смета друштво у којем и жене, као и мушкарци, имају једнака права, у којем истополни партнери имају право да наслеђују имовину или буду признати као партнери“, рекла је Михајловић.

Упитала је „зашто некога угрожава апотекарка, професорка, лекарка, а не угоржава их чистачица или домаћица“.

ГЗС/Данас

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mihaјlovic rodna ravnopravnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.923 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)