Обележавање епархијске и ктиторске славе корак ближе великом јубилеју – 800 година манастира Милешева 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Обележавање епархијске и ктиторске славе корак ближе великом јубилеју – 800 година манастира Милешева
Trenutno na sajtu: 704       |       Podeli:
02.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Милешевска епархија ће 7. октобра прославити епархијску а манастир Милешева
Епископ милешевски Атанасије, фото: ГЗС

ктиторску славу - Светог краља Владислава.

“Тога дана ћемо надасве свечано славити бога и одати му захвалност за сва добра која од њега примамо, за дар живота и здравље које нам он даје и осигурава, молећи се уједно да настави чинити нам добро, као и да нам прашта све наше промашаје и грехе упућујући нас непогрешивим путем”, казао је Епископ милешевски Атанасије.

Он је истакао да ће тога дана пажња свих бити усмерена на „угоднике божије”који су по угледу на бога, оставили свима нама у наслеђе своје дарове, а то су Свети краљ Владислав који је подигао Милешеву и Свети Сава – вечни учитељ и духовни отац.

Према речима Епископа Атанасија, акценат овогодишње прославе стављен је на два значајна догађаја и то из области културе и молитве.

“Уочи самог празника, 6. октобра увече, у порти манастира Милешева биће приређена духовна академија, а сутрадан на сам дан празника биће служена Божанска литургија са више архијереја СПЦ. Специфичност овогодишњег прослављања ктиторске и епархијске славе јесте што се програмски приближавамо завршној саборној прослави осамстотог јубилеја манастира Милешеве”.

Владика Атанасије је истакао да и поред тешких услова услед пандемије вирусом корона, очекује да ће овај велики јубилеј бити на достојанствен начин обележен и да ће свако ко буде дошао у манастир Милешева моћи да осети радост празника и близину божију.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prjepolje manastir mileseva eparhija slava vladika atanasije jubilej

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.159.763 посета
Тренутно на сајту: 705 посетилац(a)