Војин Јаковљевић остаје на челу Туристичке, одлука једногласна? 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Војин Јаковљевић остаје на челу Туристичке, одлука једногласна?
Trenutno na sajtu: 301       |       Podeli:
03.08.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - Војин Јаковљевић остаће још један мандат на челу Туристичке организације Чачак, одлучила је Комисије за кадровска и мандатно-имунитетска питања



која је јутрос заседала, саопштио је председник локалног парламента Игор Трифуновић, у обраћању медијима пре заседања Скупштине. Он је казао да су за то место конкурисала још два кандидата, Марина Мајсторовић и Лена Крковић(Кујунџић).

„На заседању није био присутан Милош Марић (Нова Србија) као ни Ило Михајловски (ПУПС) који је позитиван на корона вирус. Пет чланова Комисије за кадровска и мандатно-имунитетска питања, је данас донело једногласну одлуку да предложи Скупштини Града да на месту директора Туристичке организације Града Чачка буде досадашњи директор Војин Јаковљевић. Одборници ће о том предлогу дати свој суд у току данашњег заседања”, казао је Трифуновић.

Иначе, око тог кадровског решења водила се полемика у јавности а коју је пре свега наметнуо прљави локални таблоид, чији уредници и власник се бави манипулацијама најприземније врсте са својим сателитима из опозиције и појединим члановима СНС, који припадају једној слабијој струји у СНС који су незадовољни због својих неостварених амбиција у владајућој странци.

Ко су остала три кандидата

Лена Кујунџић један је од кандидата који је поднео уредну конкурсну документацију. Живи у Београду, пореклом је из Пријевора и неспорно је да има квалитет, тако да се слободно може рећи да није била лош кандидат. На путу до директорске фотеље спотакле су је, вероватно, политичке комбинације са једним мањим делом напредњака у ГрО, којима је послужила као средство за рушење кредибилитета градоначелника Чачка.

Марина Мајсторовић из реда запослених, је кандидат који је стигао из исте екипе, а у јавности кружи прича да је наговорена да се кандидује од своје другарице Мирјане Ђоковић, иначе, помоћнице градоначелника. Заједно су завршиле факултет код Дула Муфте а до радног места у Туристичкој стигла је,кажу, на крилима политике. Међутим њен учинак у тој организацији промоције туризма у протеклих скор десет година, је симболичан.

Јаковљевић има одличне резултате

Дуже од две године Јаковљевић је изложен медијском линчу локалног манипулатора, међутим иза актуелног директора, стоје постигнути резултати и то му се не може оспорити. А подугачак је списак учинка.
-ТО Чачак проглашена је за најбољу туристичку организацију у Србији за 2021. годину.
-Јаковљевић је члан Међуресорне радне групе, формиране од стране Владе Републике Србије, за развој туризма и Овчарско-кабларске клисуре
-Отворена су три Инфо центра и продавнице сувенира на локацијама у Овчар Бањи, на спомен комплексу „Танаску Рајић“ и на Градском тргу у Чачку.
(невероватно је да Чачак није има пре тога ниједан и да нисте имали где да купите магнет)
-Реконструисано и отворено за посете археолошко налазиште „Римске терме“ које су сада доступне туристима после 47 година.
-Рекоструисан парк у Овчар Бањи
-Изграђен амфитеар капацитета 400 места
-Изграђен централни трг у Овчар Бањи
-Изграђен природњачки центар у Овчар Бањи
-Изграђено пристаниште у Овчар Бањи
-Усвојен стратешки документ „Програм развода града Чачка од 2019-2024. године“
-Обележено преко 150 км бициклистичких рута на територији Чачка
-Обележена планинарска транверзала у дужини ок 32 км, другу ове врсте у Србији која је у календару светске планинарске асоцијације
-Изграђен стари видиковац на Каблару и обезбедили прилазак истом.
-Рекоструисана саобраћајно/туристичка сигнализацију на територији целог града. Постављена нова сигнализација, у плану и даље проширење.
-Купљен још један катамар за превоз путника као и чишћење површинског отпада на језеру Међувршје. У току је набавка још једног, првог еколошког катамарана у Србији.
-Оборен рекорд у превозу путника на води за чак 30%
-Повећан број ноћења за 35%.
-Постављен понтон / марина за везивање пловних објеката капацитета 60 чамаца
-Објављено 13 нових брошура за коју су побрали вишеструке награде на сајмовима
-Наступили на великим сајмовима у Берлину, Штутгарту, Бечу, Москви, Софији, Сарајеву и имали много индивидуалних или заједничких промоција у иностранству (Пула, Венеција, Подгорица, Требиње итд.)
-Отворено је и неколико забавних садржаја попут теретане на отвореном у Овчар Бањи као и дечије игралиште на спомен комплексу „Танаско Рајић“.
-Отворено велико дечије игралиште у Овчар Бањи.
-Организује и подржава преко 30 манифестација разног карактера (културне, гастрономске, пољопривредне, спорстке, забавне итд.). Најзначајније су рок фестивал „Прича“, „Купусијада у Мрчајевцима“, Сабор фрулаша у Прислоници, Златни појас Чачка, ЕтноФест, Карусел. МОЖЕМО СЕ ПОХВАЛИТИ и са манифестацијом „Дани патријарха Павла“, јер суједини у Србији коме је Синод Српске православне цркве дао благослов да користе овај назив.
-Уградили 2 интерактивна излога (ТОТЕМИ) за боље информисање туриста који долазе у наш град.
-Отворил РЕНТ & БАЈК у Овчар Бањи.
-Придружили се туристичкој регији Западне Србије и тиме постали њен највећи члан одмах након ТО Златибор
-Повећани приходи за 50%
-Финансијски стабилозована фирма
-Смањен број запослених (некада била ТО са највише запослених у Србији).
-Обележена стаза Патријарха Павла која спаја Бању Горња Трепча са манастиром Вујан
-Усвојен елаборат за развој Слатинске Бање.

Наравно да ови резултати нису само Јаковљевићева заслуге. Неко ко је главни мотор свега, свакако је градоначелник Тодоровић који је успео својим менаџерским вештинама да обезбеди државна средстства и чак пет пута доведе у запарложену Овчар Бању председницу Владе Србије.
Овчар Бања из дана у дан добија по неки нови камен који ће ову малу српску Свету Гору, учинити лепшом садржајнијом и доступнијом туристима којих овде има са свих континената.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


to cacak vojin jakovljevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Дуле Муфта

    Мира Ђоковић има два радна местра и мало јој. Помоћник градоначелника коме вршлја иза леђа са 100 000 плате и плус заменик директора на бироу. Кад је доста госпођи која је похађала најпрестижнији факултет код дула муфте? И ово је тачно, једно време била је муфтина десна рука па је побегла кад је отишло у јавност. Сад мерка кад ће Милун пасти и ко је следећи. Тако је и са др Радојевићем било. Марина је сама причала ко јој је писао молбу за конкурс. А жена није умела кафу да скува на галаксији, имала основну школу, па муфтину диплому па пази богати оће у директорску фотељу. Боже има ли те
  • Čačanka

    Čestitke Jakovljeviću. Dosta je urađeno. Do duše dok nisam video učinak ne bi ni znao. Zasluženo



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.786.237 посета
    Тренутно на сајту: 302 посетилац(a)