Иза кулиса престижног “IFBB Diamond cup Serbia 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Иза кулиса престижног “IFBB Diamond cup Serbia
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
28.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Дом културе био је место у ком су се јуче окупили најзгоднији људи на свету. Преко 200 спортиста из чак 30 држава

учествовало је на престижном интернационалном такмичењу "IFBB DIAMOND CUP SERBIA - ČAČAK, SERBIA 2019”. Међу такмичарама нашао се велики број светских и европских шмпиона, па је конкуренција била иузузетно јака, а интернационални жири на мукама.

Навена Угреновић, рођена Београђанка која већ дуго живи у Аустрији, освојила је прво место у категорији бикини фитнес. Ова згодна девојка рекла је колико мора да се тренира и шта треба да се једе, па да се има такво тело.

“Кад се спремам за такмичење вежбам пет пута недељно. Са тешким теговима, без кардиа. Јер са њим не можете овако дефинисати мишиће. Тренирам сама без тренера, јер само ја знам шта ми прија од вежби и како могу постићи најбољи резултат. Чаробне дијете нема, мора се имати граница у свему, али може се појести и нешто слатко”, рекла је Невена.

 Апсолутна победница Невена Угреновић, фото: РИНА

Затегнути такмичари у претежно шљокичастим костимима (независно да ли су у питању мушкарци или жене) представили су се у 35 категорија. "IFBB DIAMOND CUP SERBIA - ČAČAK, SERBIA 2019” важи за једно од најпрестижнијих такмичења у овом спорту на свету, па су се сви брижљиво припремали чак и пар минута пре изласка на сцену.

“Узео сам ове тегове како би мало прострујала крв кроз вене и како бих се показао у што бољем светлу. Кад се изађе на сцену, жири не сме видети да дрхтите или имате трему, дозвољена је само она позитивна”, каже Бојан Илијевски из Македније док са лакоћом прелази да ради склекове.

 Бојан Илијевски, фото: РИНА

У шетњи кроз гардеробу срели смо и некадашњег мистера универзума Црногорца, Александара Ракочевића, који иако има 57 година и даље активно тренира.

“Све зависи од генетике, али неколико година је потребно да би се тело дефинисало. Јак тренинг, правилна исхрана и здрава суплементација су кључни фактори”, каже Александар и одговара на питање како је то бити мистер универзума.

 Александар Ракочевић, фото: РИНА

“Жене ме обожавају, а мушкарци секу вене. Има неких који кажу – јао, ја не волим те такве мишиће, мени је то сулудо кад чујем, јер сви воле да виде згодно тело”, уз осмех прича овај стасити Црногорац.

Неколико такмичара стигло је из Турске, први пут су у Чачку и како кажу одушевљени су градом на Морави.

“Тренирам већ четири године и наступити на овом такмичењу је круна мог рада. Тешко је бавити се овим спортом, јер захтева пуно одрицања, али то после постане начин живота”, изјавио је Мерсих Ек.

Председник Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик Горан Ивановић, каже да само најбољи, који прођу бројне националне слекције могу учествовати на овом такмичењу и показати се.

Горан Ивановић, фото: РИНА

“Финалисти се ригорозно бодују. Критеријуми за награде су изузено високи. За мушкарце је најбитнија симетрија и пропорција тела, природна лепота, али и шарм. Дефиниција мишића мора бити дубока. Код жена није потребна толика количина мишићавости и потребна је манекенска грађа, али и комплетан утисак који се остави на жири”, рекао је Ивановић и додаје да учествовање на оваквим такмичењима може бити поприлично исплативо.

“Уколико добијете про кард за учешће на битним такмичењима, онда имате приилику доста да зарадите. На скоро одржаном такмичењу у Грчкој, тамичари су освојили и до неколико десетина хиљада евра, а некад су у питању и стотине”, истиче Ивановић.

Он каже да овај спорт има добру перспективу у Србији, која је међу најбољима на Балкану.

“Кад смо почињали 2005 године било је свега 25 такмичара, а сада је ту око 180. Овај спорт постаје препознатљив код људи, а има и подршку ресорног министраства”, на глашава Ивановић.

РИНА

 Такмичење у бодифитнесу, фото: РИНА

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


takmicenje bodi bilding

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.673 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)