Гучом се зачула трубачка будилица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Гучом се зачула трубачка будилица
Trenutno na sajtu: 877       |       Podeli:
14.10.2020 | 0 коментар(а)



Гуча - Иако је јубиларни, 60. по реду, Сабор трубача отказан због корона вируса, традиција ипак није заустављена.



На датум кад је први пут одржан Сабор, кроз Гучу су одјекнули звуци драгачевске будилице, коју су јутрос одсвирали најбољи трубачки оркестри.

Трубач Елвис Бајрамовић превалио је 300 километара дугачак пут да би јутрос био на месту, на коме му како каже срце сваки пут заигра. „Након свега лошег што се десило, Гучом треба да се зачује Ужичко и Чочек, јер је то живот. Све дајемо за њу, то је наша мајка”, рекао је Елвис који је трабао да отвори овогодишњи јубиларни Сабор.

Све је почело на Покров Пресвете Богородице пре 60 година, и ништа није могло да га заустави ни ратови ни елементарне непогодине, али пандемија јесте.

„На нама је да га симболично обележимо уз све прописане мере Владе РС, а након подизања саборске заставе на седници Одбора крећемо са припремама за следећи наредне године који је планиран од 12. до 15. августа”, рекао је председник Општине Лучани Миливоје Доловић.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


guca trubacka budilica sabor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.011.991 посета
Тренутно на сајту: 877 посетилац(a)