СРС: Власт у Севојну треба да ради у корист грађана, а не у личном интересу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СРС: Власт у Севојну треба да ради у корист грађана, а не у личном интересу
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
15.06.2017 | 0 коментар(а)



Севојно - Општински одбор Српске радикалне странке Севојно изнео је своја запажања о тренутном стању у градској општини Севојно,

које преносимо у целости.

Веома је приметно да општина Севојно и град Ужице не воде рачуна о својим грађанима. Видно је да на улицама наше општине има све мање омладине, одлазе на студије у веће градове у Србији, а по завршетку истих не враћају се назад да живе и раде у свом граду. Многи у току студирања одлазе у иностранство у протрази за послом и бољим животним условима. Власт у Севојну не ради ништа поводом тога да се омладина врати у Севојно, не труде се да потраже инвенститоре да се отворе нека нова радна места, а не раде ни на уређивању животне средине, раде само ствари које су у њиховом личном интересу.

Проблеми Севојна су многобројни:

Улазимо у седму летњу сезону како не ради базен, још увек се не зна каква је његова судбина и хоће ли се ишта предузимати у вези са тим, предходних година је било неких покушаја да се реши тај проблем, али грађани нису могли ништа сами без помоћи опшине и града;

Мора се обратити посебна пажња на инфраструктуру, која је у катастрофалном стању, водоводна мрежа је дотрајала, самим тим се раскопавају улице које чекају на асвалтирање чак и по неколико месеци. Поједине улице којима иду ђаци су неосветљене, а у неким које имају градску расвету иста не ради. У Севојну не постоји добро уређена кишна канализација, те после сваког јачег невремена имамо „поплаве“.

Од учесника квалификација за „Куп УЕФА“ сада има фудбалски клуб Севојно који игра зонску лигу и у коме касне плате играчима по неколико месеци, све захваљујући линчним интересима појединаца. Деца све мање тренирају у нашем клубу, а кроз пар година вероватно ће бити пред гашењем;

Да општинска власт нема разумевања према спорту и омладини види се на последњем примеру када је покренута акција сакупљања новчаних средстава за санацију спортских терена у дворишту ОШ “Алекса Дејовић“ коју је покренуло спортско удружење Севојно, општина није издвојила ни један једини динар. Општински одбор Српске радикалне странке Севојно изашао у је у сусрет акцији са новчаним средствима које су добровојно прикупили руководство и чланови одбора.Овим путем позивамо остале политичке странке и организације и све људе добре воље да следе наш пример.

Стање у свакој општини или граду зависи од руководства, ако је руководство способно све може да функционише како треба. У нашој околини имамо пример општине Чајетина где постоји веома способно руководство које не ради у властитом интересу него у интересу својих суграђана.

Овим саопштењем још једном апелујемо на општинску и градску власт да раде у интересу својих суграђана, а не у личном интересу, и ако нису способни да своје функције обављају часно и поштено нека поднесу оставке.

Општински одбор СРР у Севојну

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.301 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)