Протест „1 од 5 милиона“ одржан шести пут у Тополи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Протест „1 од 5 милиона“ одржан шести пут у Тополи
Trenutno na sajtu: 1137       |       Podeli:
08.03.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Протест „Један од пет милиона“, шести пут је синоћ одржан у Тополи. Група грађана окупила се испред маркета Идеа и

зграде општине, одакле су се протестном шетњом упутили улицама Тополе.

„Шетам, зато што ја као млади воћар са 300 стабала  јабуке немогу  да проширим свој засад него ћу морати и овај да вадим јер је цена јабуке ове године три динара по килограму. Питам се зашто онда та јабука у маркетима није 10 динара него је 80 динара килограм“, рекао је Ивица Карић обраћајући се окупљенима.

Он је додао да од његове генерације није остало много младих у Тополи.

Ивица Карић, фото: ТопПрес

„За пет година ћемо имати једно или два одељења у школама ако се овако настави. Кад сам ја ишао у школу било је шест одељења са по 30 и више ученика, до четвртог разреда. Сада су то једва три одељења са једва 20 ученика“, тврди Карић.

На  протесту су говорили Павле Грбовић и Татјана Мацура. Како је раније било најављено вечерас је у Тополу требао да дође Сергеј Трифуновић, али његов долазак је одложен.

Протест је протекао у миру, полиција је обезбеђивала скуп. Према речима организатора било је до 200 учесника. Очевидци потврђују да је било више од 150 окупљених у протестној шетњи.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protest setnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.000.367 посета
Тренутно на сајту: 1138 посетилац(a)