Стамболић: Илић се сликао, само Вучић је помогао Лучанима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Стамболић: Илић се сликао, само Вучић је помогао Лучанима
Trenutno na sajtu: 628       |       Podeli:
31.01.2018 | 0 коментар(а)



Лучани – Председница општине Лучани Весна Стамболић гостојући у јутарњем програму на Хепи телевизији

истиче да је ова локална самоуправа заживела заједно са успоном предузећа Наменска, јер запошљава не само људе из Лучана већ и из Чачка, Пожеге и Ариља.

,,Ову општину чини јаком и предузеће Максима која се бави производњом боја и фасада и једна је од највећих домаћих фирми као и мања приватна предузећа”, истакла је Стамболић.

Општину Лучани задеселе су велике поплаве током 2014. и 2016. које су направиле милионаску штету овој локалној самоуправи. На питање водитеља какву су помоћ добили од Велимира Илића и других који су их обилазили, Стамоболић је рекла да док су неки долазили да се сликају у чамцима, Александар Вучић је дошао да помогне.

„Мој мандат је управо почео са тим поплавама и свима је било фацинантно да се једна жена снашла и одреаговала онако како је тада било могуће. Имали смо среће да је Александар Вучић дошао и из изморених и измучених лица људи видео да мора нешто трајно да се учини. Влада је определила 330 милиона динара за санацију десне обале реке Бјелице која штити привредни део Лучана и Наменску. Од понедељка се креће и са реконструкцијом леве обале за коју је Влада одвојила 100 милиона и са које стране се налази насељено место Ђераћ са око 150 кућа”, рекла је Стамболић.

Према њеним речима однос према жанама у политици је доста промењен на боље од како је Александар Вучић на власти, јер се он труди да што више жена уведе у политику и да оне не буду чиста статистика.

,,Мене заболи када неко каже да је Вучић диктатор, па да је тако он не би желео да дели велике функције неком другом”, наводи председница општине Лучани.

Животни принцип Весне Стамболић и као председника општине и као особе, је да људима не обећава унапред оно за шта није сигурна да може да учини.

Моји суграђани су схватили за ове три године да је мени теже измамити обећање него решење. Мислим да нисам опасна, само сам жена која држи до свог става и функцију председника општине доживљавам као свој посао и понашам се исто као и предходних 30 година када сам радила у Наменској. Кажу да нисам типичан политичар и вероватно нисам. Жене које су ушле у политику су свесне изазова и ако су одлучне, оне су спремне да иду до краја”, наводи Стамболић.

Општина Лучани налазу се на површини од 540 квадратних километара и по последњем попису има 20. 000 становика, међутим тај број је много мањи. Велики проблем ове локалне самоуправе лежи у путевима.

,,Само једна МЗ Каони има 60 км некатегорисаног пута, питање је исплативости, јер да постоји једна кућа са старим људима имате обавезу да мислите како ће да дођу санитетска кола. Ми се трудимо и задње три године смо доста тога урадили”, наводи председница општине и додаје да Лучане очекује боља и светлија будућност.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.968.558 посета
Тренутно на сајту: 628 посетилац(a)