Асфалт на Бањском Чамцу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Асфалт на Бањском Чамцу
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
06.09.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Главна саобраћајница, која пролази кроз приградско насеље Бањски Чамац, овог лета у потпуности је асфалтирана.

У питању је део улице „Драгољуба Савића”, од раскрснице са улицом која води у Читлук из Насеља, до Грабовачког потока на другој страни.

Радове је према расписаном тендеру извела прибојска фирма „Аутопревозник Караџић” Прибојска Бања, дужина пута је 1457 метара, ширина улице је 3 метра, а вредност радова је 9 милиона динара без ПДВ-а. Средства је, планом у Буџету за ову годину, обезбедила Општина Прибој.

Асфалт на Бањском Чамцу, Фото: Односи са јавношћу општине Прибој

Деоница пута кроз насељени део Бањског Чамца својевремено је била асфалтирана, али је пре пар година, услед подизања нивоа пута ради заштите од плављења реке Лим, са леве обале ове реке, претворена у макадамски пут. У међувремену, овом саобраћајницом обављан је и теретни транспорт ради изградње хидроцентрале на Лиму, па раније асфалтирање не би имало сврхе.

Асфалт на Бањском Чамцу, Фото: Односи са јавношћу општине Прибој

Сада житељи око 200 домаћинстава Бањског Чамца могу да одахну. Уместо лети прашине, а осталих годишњих доба блата, сада имају улицу потпуно пресвучену новим асфалтом.

Поред мештана овог приградског насеља, овај пут се користи и као прилаз градском гробљу у Добриловићима, али и прилаз до породичних газдинстава житеља села и засеока према Лисој стени, све до Прибојских Голеша.

Пошто се пут користи и као пешачка стаза, како за житеље овог насеља, тако и за шетаче новог дела Прибоја, због новог асфалта сада се овде вози доста брже, па грађани апелују на опрезну и безбедну вожњу али и на неминовно постављање принудних успоривача брзине,тзв. „лежећих полицајаца”.

Преостала макадамска деоница пута од Грабовачког потока до нове хидроцентрале према договору, обавеза је инвеститора.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ BANJSKI CAMAC ASFALT ASFALTIRANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.908.869 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)