Скупштина Прибоја именовала четири нова директора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Скупштина Прибоја именовала четири нова директора
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
26.06.2017 | 0 коментар(а)



Прибој - Одборници Скупштине општине Прибој на данашњем заседању усвојили су Завршни рачун буџета за 2016. годину

и донели Одлуку о ангажовању екстерне ревизије уз сагласност Државне ревизорске институције.

Локални парламент је потврдио и именовање четири директора установа и организација чији је оснивач општина Прибој, као и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за избор директора сва три прибојска Јавна предузећа.

 За разлику од општина у окружењу чије седнице Скупштине општине карактеришу маратонска и бурна заседања, прибојски парламент је још једном показао експедитивност и синергију свих политичких чинилаца, обрадивши 18 тачака дневног реда за неких 40 - ак минута.

Једина питања одборника су се односила на Завршни рачун буџета и процес ревизије истог, на која је одоговоре одбницима дао помоћник председника општине за буџет и финансије Славиша Јањушевић. Одборничко питање о застарелости пореских обавеза од дужника у 2015.години Јањушевић је образложио „ да се ту не ради о нехату институција, већ о конвертовању дугова ФАП-а у процесу УППР-а које је одобрила СО Прибој и који тим процесом нису средства која су пропала али такође нису наплатива у новцу, већ општина у износу од 220 спорних милиона има удео у власништву ФАП-а у реструктурирању“.

Одборници прибојске скупштине без дискусије су усвојили и решења о именовању четири директора, формирању две Комисије и Савета за међунационалне односе , као и у обједињеној расправи разрешења и именовања седам чланова Надзорних и Школских одбора.

 На крају Скупштине, у питањима и предлозима одборника, одборница БДЗ Лариса Караосмановић је тражила од надлежних одговоре о проблемима изналажења локације за изградњу џамије у Новом Прибоју а одборник Двери Бајовић о проблемима клизишта на регионалном путу Бистрица – Прибој које прети да угрози саобраћајну повезаност општине са магистралом ка мору и Ужицу.

 

Г. Рековић / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.728 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)