ОУ Нова Варош: Пурић поднео непотпуну документацију за грађевинску дозволу 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
ОУ Нова Варош: Пурић поднео непотпуну документацију за грађевинску дозволу
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
14.10.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Нетачни су наводи г-дина Војка Пурића да "локална самоуправа каска за привредницима

и да исти немају слуха за развој привреде", из разлога што је Општина Нова Варош још у децембру месецу 2016. године на седници Скупштине општине донела Одлуку о приступању изради измене и допуне важећег урбанистичког плана, где би се изменом намене појединих локација управо изашло у сусрет инвеститорима који желе да улажу у развој туризма наше Општине, наводи се у саопштењу општинске управе Нова Варош.

У саопштењу се даље наводи да се фирма "Сложна браћа Зоран и Неле" д.о.о. Нова Варош, огранак "Путеви Златар" Дрмановићи, Нова Варош, обратила Одељењу за имовинско - правне, комунално - стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције Општинске управе Нова Варош, први пут у априлу месецу текуће године, захтевом за издавање локацијских услова за изградњу хотела на Брду, на потесу преко пута хотела Панорама, спратности подрум, сутерен, приземље и четири спрата, са директним саобраћајним приступом са државног пута и са нерешеним имовинско - правним односима на земљишту.

“С обзиром да приложеним Идејним решењем за изградњу хотела нису испоштовани намена објекта (важећим планским документом на овом потесу дозвољена је изградња викенд кућа), спратност (дозвољено је приземље и поткровље), урбанистички параметри, лоцирање објекта ван зоне дозвољене градње и непоштовање планом задатих грађевинских линија, као и да инвеститор није добио саобраћајни прикључак на државни пут од надлежног министарства, ово Одељење је закључком одбацило захтев”.

Из општинске управе тврде да се инвеститор други пут обратио истим захтевом крајем јула месеца текуће године, а да није уопште исправио недостатке по примедбама из образложења првобитног Закључка о одбацивању, па је надлежни орган поступио као и по првом захтеву.

“Међу овим локацијама је и локација на Брду, у власништву именованог, где је идеја и намера да предметни потес промени намену у туристичке садржаје - хотеле. Израда измена и допуна урбанистичког плана је у току, а усвајање истог се очекује након спроведене процедуре јавног увида нацрта плана, у наредном периоду. Након усвајања плана, стећиће се услови за издавање локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу хотела на описаној локацији”.

Инвеститор је у међувремену започео изградњу бесправног објекта на описаној локацији, па је дана 11. октобра 2017. године грађевинска инспекција донела решење о забрани даљег извођења и уклањању изведених радова на изградњи објекта. Међутим, инвеститор се оглушио о изречену забрану и дана 12. октобра 2017. године поставио "камен темељац" на изградњи објекта.

"Имајући у виду напред наведене чињенице, неистините су изјаве г-дина Пурића које се тичу неажурности Општинске управе Нова Варош, јер иста поступа увек у складу са законским прописима и свакодневно се труди, да као јавни сервис, служи свим грађанима и заинтересованим инвеститорима, тврде из општинске управе Нова Варош.

 

Општинска управа Нова Варош

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.388.820 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)