Шакали сеју страх у селима око Тополе: Ова гладна дивљач не преза од никога и једе све што улови 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Шакали сеју страх у селима око Тополе: Ова гладна дивљач не преза од никога и једе све што улови
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
21.01.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Из године у годину приметна је све већа бројност Шакала који задају велике проблеме и стварају главобоље сточарима подно Венчаца, Букуље и Рудника.

Шакали такође причињавају велику штету у Ловиштима Тополе и Рудника као и широм Шумадије у којима лове и уништавају популацију зеца и фазана па све до срнеће дивљачи а неретко и младунце Дивље свиње.

Ловачка Удружења организују хајке на овог лукавог предатора којег је веома тешко истерати из густиша и растиња у којима он обитава, тако да је то један од разлога због којег је ова врста у експанзији.

„Не само да лови дивљач већ прави озбиљне проблеме сточарима. Недавно је њих неколико упало у обор и заклало неколико оваца у нашем селу. Ових штеточина има баш доста а није ни мало једноставно убити га, ето ја сам одстрелио једног, надам се да ћу успети још неког како би се сачувала стока у овом крају па и шире“, каже ловац Бојан Стевановић из Брезовца.

Иначе, Шакал је животиња која је веома слична вуку,  има шиљату њушку, дуже уши и краћи, дебео реп. Покривен је кратком, црвенкасто-смеђом длаком.  Тело му је дуго око један метар, реп до 25 центиметара, а тежином достигне и 15 килограма. Веома добро и истрајно трчи, преваљујући велике удаљености. Живи појединачно и у малим  чопорима. Углавном је ноћна животиња. Јазбину гради у жбуњу или под земљом. Једе све што може да улови, али и лешине, зрневље и воће, напада и  домаће животиње.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sakal lov divljac topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.322.204 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)