Аеродром Раван у Прељини прераста у ваздухопловни центар 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Аеродром Раван у Прељини прераста у ваздухопловни центар
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
02.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Проширење постојећег аеродрома Раван у Прељини и прерастање овог спортско-рекреативног летелишта

у ваздухопловни центар, као и формирање пословно производне зоне која ће имати велики значај за привредни развој града, неки су од циљева Града Чачка, преноси еКапија.

Како је наведено у Плану детаљне регулације за аеродром Раван, који је на јавном увиду од 30. јула до 13. августа 2018. године, предвиђена је изградња асфалтиране полетно-слетне стазе дужине 800 м и ширине 20 м. Осим тога, у плану је и изградња објеката за прихват и опрему малих и средњих авиона, изградња пратећих објеката за едукацију и усавршавање пилота, као и изградња објекта за смештај туриста.

Близина државних путева I реда М5, М22, М23, планираних аутопутева (Е763, Е761 и веза Катрга –Баточина) као и стратешка локација са изузетно повољним метео-факторима, указују на потребу модернизације објекта спортско-рекреативног аеродрома у Прељини како би његове услуге биле доступне и за пословна и туристичка путовања, као и за потребе пољопривредне авијације корисницима у ширем окружењу, наводи се у Плану.

На питања редакције еКапија да ли ће близина аеродрома Поникве и Морава имати утицај на саобраћај и на функционалност аеродрома Раван, као и зашто је сада препозната његова важност и потреба за проширењем, у Градској управи за урбанизам града Чачка су казали да после усвајања Плана могу прецизирати услове за градњу, као и планирану намену површина. Како је рани јавни увид почетна фаза израде плана, дефинисане су планиране претежне намене површина, док ће се кроз остале фазе разраде плана прецизирати намене површина и дефинисати правила уређења и грађења на овом простору.

Планиране претежне намене површина у обухвату предметног Плана, дефинисане кроз материјал за рани јавни увид, одређене су као: зона аеродрома, зона хиподрома, зона породичног становања са окућницом, зона мешовите намене, зона пословно–производних функција, зона уређеног зеленила, саобраћајне површине и пољопривредно земљиште.

ГЗС / еКапија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.841.541 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)