30 година рада Демократске странке 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
30 година рада Демократске странке
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
03.02.2020 | 0 коментар(а)



Демократска странка обележила је данас 30 година од послератне обнове рада прес конференцијом. Годишњица је

обележене уз поруку председника Зорана Лутовца да су на данашњи дан пре три деценије постављени циљеви који и данас важе - да Србија буде земља слободних и равноправних људи, солидарности, толеранције и једнакости и да буде равноправна чланица породице европских земаља.

За свечаности и прославе, каже, није сада тренутак:  "Данас нећемо славити, јер знамо да ово где смо данас није одредиште, већ само успутна станица", рекао је Лутовац.

Истакао је да је ДС све време била уз грађане, да је некада водила, некада грешила, али да је за своје грешке увек полагала рачуне грађанима.

Подсетио је да је ДС са другим опозиционим странкама, удружењима и покретима формирала Савез за Србију и додао да се од тада, како каже, политичка ситуација у земљи значајно променила.

Навео је да се за ДС говорило да је "највећи српски расадник странака", и додао да је била подложна разликама у мишљењу које су доводиле до изласка одређених људи из ње.

"Међутим, протеклих 30 година ДС је сазрела, ми смо сазрели и време је да престанемо да се делимо и почнемо да се уједињујемо са онима са којима делимо идеологију, са којима се слажемо око циљева за које се боримо, иако се некада мимоилазимо у мишљењу око начина на које ћемо те циљеве остваривати", рекао је Лутовац.

Вредности и деје ДС су тријумфовале, јер их је прихватила актуелна власт, каже Лутовац, мада истиче да их је прихватила само декларативно, да би била прихватљива западу, а ме зато што верује у њих.

На прес конференцији је, иначе, поред Лутовца стајао само Иван Вујачић, члан Политичког савета странке.

Он је рекао је да је ДС прва промовисала да Србија треба да буде модерна земља у Европи, помогла да се отпишу дугови, покренула привреду, отворила перпсективу људима да нормално живе...

Оснивачка скупштина ДС одржана је пре три деценије, 3. фебруара 1990. године, чиме је и формално обновљен рад изворне ДС Љубе Давидовића, која је основана 1919. године.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.290.790 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)