Драматичне слике и даље стижу из поплављених подручја: Водена бујица однела мост у селу Богданица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Драматичне слике и даље стижу из поплављених подручја: Водена бујица однела мост у селу Богданица
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
12.06.2022 | 1 коментар(а)



Чачак / Горњи Милановац - Након поплаве која се у раним јутарњим сатима догодила у чачанском селу Јанчићи,
Уништен мост у Богданици, фото: РИНА

затечени мештани стоје на обалама реке Каменице и сабирају сву штету која је настала за само неколико тренутака. Оваква поплава, према њиховм речима, не памти се ни 2014. године.

„Тешка ноћ, али још теже јутро је иза мештана. Вода је ушла у куће и викендице, поплављени су воћњаци, однети путеви и прилази до домаћинстава. Река је још увек набујала, мутна и прљава са собом носи дрвеће и грађевински материјал који је покупила својим током. У селу је причињена огромна материјална штета, али најважније је да није било људских жртава. Тек сада када су падавине стале могу се видети све размере ових поплава", каже за РИНУ мештанин Милија Савић.

Водена стихија однела је и мост који спаја Горњу Горевницу са Миоковцима.

фото: Братислав Зечевић

Невреме је огромну штету причинило у селу Каменица које се налази на територији општине Горњи Милановац. Водена стихија однела је мост који је потпуно уништен.

„Од моста није остало ништа, ово је незапамћена катастрофа и чак горе него 2014. године. Нико није очекивао овакве поплаве, вода је ушла у куће а људи су бежали на спратове како би се спасили. Читаву ноћ није било сна", каже Петар Петровић.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Стефан

    "Нико није очекивао овакве поплаве".Све и један очевидац је рекао исто "Нико није очекивао оваке размере катастрофе и нико нас није упозорио"на међународном форуму "глобална криза.ми смо људи желимо да живимо" који је одржан 7 маја на платформи Креативног друштва.У данашњем потрошачком фромату нико не мари за људски живот,системи упозорења су неефикасни,ниједна држава сама није способна да се избори са климом.Разне катастрофе се дешавају широм света и сваким даном се интезивирају,разлог за то је астрономска цикличност кроз коју наша планета сада пролази.На форуму је све лепо објашњено и што је најважније изнето је решење за све кризе са којима се човечанство данас суочава.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.443.520 посета
    Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)