Одржана седница Савета Моравичког округа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одржана седница Савета Моравичког округа
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
20.03.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Трећа редовна седница Савета Моравичког управног округа у 2019. години одржана је данас у Свечаној сали Окружног начелства у Горњем Милановцу.

Поред начелника Моравичког округа Слободана Јоловића, председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића, састанку је присуствовао и секретар у Министарству заштите животне средине Бранислав Блажић. Такође, седници су присуствовали и други чланови Савета, начелник ПУ Чачак, директор филијале НСЗ у Чачку, директор ПК Краљево и руководилац одељења у Чачку, начелник Школске управе у Чачку, директори средњих школа са подручја Округа, начелници управа, републички инспектори, руководилац Комуналне полиције у Чачку, комунални инспектори општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани и директори комуналних предузећа.

Одржана седница Савета МО, Фото: ОУ Горњи Милановац

На дневном реду данашњег заседања говорило се о појачаном надзору у примени законских и прописа локалних самоуправа у области заштите животне средине и комуналне хигијене. Државни секретар Блажић изјавио је да је стање у Моравичком округу када је реч о заштити животне средине и екологији није лоше.

„То гледам када поредим са другим окрузима, али нормално, пуно тога има да се ради. Кључни проблем везан је за Чачак и пречишћивач отпадних вода, али они сада завршавају пројекат и средства су веч обезбеђена тако да ће и овај проблем бити решен”, рекао је Блажић и истакао да је проблем прикупљања комуналног отпада у општини Горњи Милановац решен.

Државни секретар је најавио реформу комплетног система у области заштите животне средине, јер систем који данас постоји према његовим речима је превазиђен.

Директор филијале Националне службе за запошљавање у Чачку Саша Обрадовић присутне је обавестио да је смањен број људи који се налазе на евиденцији НСЗ у Моравичком округу.

„Разлози за то су миграције, демографија, а и запошљавање. Укупан број незапослених у Моравичком округу смањио се за 2200 људи. Од тога у Чачку за 1200, а у осталим локалним самоуправама заједно 1000 људи,“ рекао је Обрадовић и додао  да ће се у будуће јавни радови спроводити само у општинама трећег и четвртог степена развијености.

„С обзиром да град Чачак и општина Горњи Милановац спадају у прве категорије развијености, они не могу рачунати на средства Републике јавних радова. Ове две локалне самоуправе ће то морати да издвоје из сопственог буџета.“  

Када је реч о унапређењу безбедности ученика и школа на подручју Моравичког округа, Слађана Мијатовић Перезановић, руководилац школске управе Моравичког округа изјавила је да је увек забрињавајући број безбедносних ситуација у школама.

„Оно где ми видимо неко могуће решење јесте што јачи васпитни рад у школама, а и што веће присуство родитеља у школама, али је ситуација у односу на остале школе задовољавајућа. Када је реч о плану уписа за наредну годину, он је прослеђен ресорном министарству и додала да је 165 ученика мање који завршавају осми разред односу на презходну школску годину", додала је Слађана Мијатовић Парезановић.


 
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica saveta moravickog okruga Dejan Kovacevic Jolovic Ministar energetika ekologija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.193.295 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)