Костић: Cмем да станем пред 100 ревизора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Костић: Cмем да станем пред 100 ревизора
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
05.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Претпоставке да Миленко Костић, власник компаније „Ауто-Чачак” у фудбалским дешавањима која жестоко потресају Борац,
Миленко Костић, фото: ГЗС

неће бити „медијска звезда”, показала се апсолутно неистинитом. Ниједног тренутка изненађен, спреман да одговори на кључна питања из времена када је био генерални спонзор клуба, није како самоуверено тврди, био саучесник декаденције, видљивих последица незадовољства која би се од искре, сваког тренутка могла претворити у пожар.Ако неко преко фудбалске владавине Костића и милиона евра уложених у клуб, покушава да пронађе алиби за тренутну ситуацију, како тврди још спонзор Чачана, у великој је заблуди.

– Да сносим и промил кривице, локална власт те 2013. године када сам напустио власт, не би ми напаковала  затвор. Висио бих на вешалима у центру града. Тадашње локално руководство, пре свих Вељко Неговановић, председник скупштине и Раденко Луковић, заменик градоначелника, једва су чекали да ми виде леђа. Испунила им се жеља, и шта сада!? Ја сам увек спреман да положим све рачуне, на увид пружим чисте папире. Уосталом, зар ревизори па и градска контрола која је чешљала све папире, није закључила да су све оптужбе појединаца на мој рачун биле апсолутно неосноване – враћа филм на време када је напустио Борац, а почело неко „лудо време” које ће проузроковати још непознате последице по Борац – започиње причу власник Ауто-Чачка.

На терет Миленку Костићу ставља се порески дуг који са каматом данас личи на немогућу мисију, измирење чак и дела нагомиланих обавеза.

– Спреман сам да чиста образа станем испред сто ревизора, свакоме у очи погледам и предочим голу истину и исправне папире. Оставио сам на рачуну Борца 50 милиона динара и 33 играча са кристално чистим уговорима, измиреним обавезама до тренутка када је тадашња градска власт тобоже имала много бољих решења за финансијско пословање клуба. Порески дуг је износио 21 милион динара и никоме на крај памети није било да послушају предлог Пореске управе, следе пример других и направе репрограм о измирењу обавеза на 36 месеци. Пет година није уплаћено ни 100 динара дуга који се мора измирити. У које сврхе је потрошен новац, треба питати људе који су се понашали као пијани милионери.

На рачун Борца ви сте и даље уплаћивали новац по уговору потписаним са представницима старе локалне самоуправе?

– Како можете мирно да гледате пропаст клуба са којим сте остварили и историјски успех за наше фудбалске прилике, имали запажено учешће на европској сцени. Затражили су од мене помоћ тек када су испразнили клупску касу. И то средином 2014. кад смо потписали уговор како би клуб могао да се такмичи и измирује текуће обавезе.

ГЗС/ Извор: Спортски журнал




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kostic borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.619 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)