Дрворед у улици Веселина Миликића замениће нова стабла 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Дрворед у улици Веселина Миликића замениће нова стабла
Trenutno na sajtu: 728       |       Podeli:
04.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Радници ЈКП „Градско зеленило” почели су са сечењем дрвећа у улици Веселина Миликића поред Градског парка.
Сеча дрвореда у улици Веселина Миликића, фото: РИНА

Према речима помоћника градоначелника Чачка Милана Бојовића уклањање дрвореда предвиђено је пројектом реконструкције улице, али и решењем комуналне инспекције којем је дефинисано да је неопходно да се 24 стабла посеку због стања у којем се налазе.

„Подсећам, да смо на другој страни улице пре неколико година посекли стабла, која су нешто мање од десет година старија, од ових овде. Сада се уклања дрвеће којa имају и 50 година а према процени стручњака њихов максимални животни век у оваквим условима је око 60. Врло нам је жао због сече овог растиња, али смо и срећни и задовољни што ће ова улица добити један потпуно нови изглед”, рекао је Бојовић.

Град Чачак и Министарство привреде ће заједно уложити око 33 милиона динара у комплетну реконструкцију улице Веселина Миликића у дужини од 440 метара. По плану је предвиђено сужење коловоза као у Улици Краља Петра. Међутим, добиће се тротоар поред градског парка и 135 паркинг места од којих ће осам бити за инвалидна лица.

„Пројектом је планиран да се накол уклањања старог растиња, посади 62 стабла на истој траси, а у договору са ЈКП `Градско зеленило` и да се са унутрашње стране живе ограде парка засади додатних 40 стабала, па ћемо уместо постојећих 24 имати 100 стабала на овој локацији”, казао је Бојовић.

Он је подсетио да су критичари, како је рекао углавном чланови опозиције, на исти начин негодовали и сечу 13 бреза у улици Краља Петра где је сада засађено 30 нових стабала. Бојовић је истакао да су грађани Чачка веома задовољни како овај простор дана изгледа а да ће се они потрудити да и траса код градског парка буде на понос свих грађана.

„У склопу пројекта ове улице утврдили смо да и градски парк улази у градску саобраћајницу у горњем делу до бедема, неких два метра, али смо успели да сачувамо парк у овом обиму у којем јесте. Важно је напоменути да корење стабла која је већ оштетило и део тротоара и део коловозне конструкције може изазвати проблеме и са високонапонски 10 кВ каблом када би дошло и до угрожавања безбедности наших суграђана”, рекао је помоћних градоначленика.

Иначе, са реконструкцијом улице ће се кренути најкасније до 10. марта, а надлежни ће се потрудити да овом централном градском подручју као и станици Хитне помоћи омогући комуникацију бар једном коловозном траком. Извођач је чачанска фирма а завршетак радова се очекује за три месеца.

Помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић, фото: РИНА

Мештани овог дела града имају подељено мишљење када је сеча стабала у питању. Мирјани Стојановић је жао липа које јој у пролеће прелепо миришу и праве хладовину.
„То су жива бића и искрено ми је жао, а и и мојим комшијама”, рекла је за агенцију РИНа Стојановић.

Иван Чоловић живи у овом насељу 59 година и сматра да је коначно дошло време да се изврши ревитализација и да се стара стабла замене новим.

„Одстрањују се стабла која су стара и болесна, а ако се посади нови дрворед то је позитивно. Међутим, ако то искористе да бетонирају ту страну и да узму новац од грађана који се ту паркирају да бу отишли код лекара, онда је то контрапродуктивно. Надам се да ће одржати реч. Пошто сам видео налог који је издао комунални инспектор Петар Мариновић из септембра месеца прошле године где је стручна комисија прегледала стабла и видела да нису у финкцију. Сматрам да је подмлађивање исправно”, наводи Чоловић.

РИНА

 

Видео и фото садржај можете преузети са агенције РИНА.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.040.741 посета
Тренутно на сајту: 729 посетилац(a)