Усвојени закони о трансформацији КБС у војску Косова 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојени закони о трансформацији КБС у војску Косова
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
14.12.2018 | 0 коментар(а)



Косовски парламент је данас, без присуства посланика Српске листе, противправно, супротно

уставу и свим међународним актима, усвојио сва три закона о трансформацији КБС у тзв. војску Косова.

Ова одлука, подржана је од САД и Немачке, а противно ставу ЕУ и НАТО.

Рама: Војска ће имати мандат да излази и на "север земље"

Командант Косовских безбедносних снага, Рахман Рама каже да ће косовска војска бити у служби свих грађана и да ће обављати дужности на читавој територији тзв. републике, пише данашњи "Зери".

Рахман Рама је за тај лист потврдио да ће војска имати мандат да излази и на "север земље".

Без обзира на чињеницу да је за два до три месеца КБС напустило око 71 припадника српске заједнице, Рама тврди да ће војска Косова бити мултиетничка, као што је, каже, КБС била и до сада.

Иако званичници НАТО сматрају да није добар тренутак за прављење војске, Рама је рекао да је Косово координирало са својим партнерима када је реч о прављењу војске, и последично, како је истакао, Косово има и подршку НАТО за тако нешто.

Вулин: Сагледана ситуација на КИМ, Вучић обавештен о свему

Министар одбране Александар Вулин каже да је сагледана ситуација на простору КиМ, због најаве формирања косовске војске, и да је о сваком детаљу обавештен и председник Србије Александар Вучић.

"До касно синоћ имали смо састанке са председником Републике и врховним командантом Александром Вучићем. Он је обавештен о сваком детаљу са свим оним шта се дешава на простору КиМ, не само од представника Војске Србије, већ и од БИА, министарства унутрашњих и спољних послова", рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је додао да је председник веома забринут и заинтересован за све што се дешава на простору на КиМ, те да ће све одлуке доносити на основу непосредног увида у све што се дешава на том простору.

"Ми смо као Војска спремни да испунимо свако наређење нашег врховног команданта, то је наш задатак. Какво ће наређење бити донето, о томе ће одлучити врховни командант", истакао је Вулин.

Додаје да ће он и начелника Генералштаба ВС генерал-потпуковника Милан Мојсиловић бити данас у Копненој зони безбедности, а да ће војнике посетити и председник Србије.

"Председник ће, када оцени да је потребно, доћи у обилазак наших јединица и у Копненој зони безбедности и у реону одговорности Треће и Четврте бригаде Војске Србије. Председник је у непрекидној комуникацији са војним руководством, али и са свим онима који могу да допринесу неком информацијом за све што се дешава на КиМ", објаснио је Вулин.

 

Танјуг / ФОНЕТ / РТС / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosovo vojska formiranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.976 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)