Нови мост преко Скрапежа: Стари ће бити срушен јер га је докусурила поплава 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови мост преко Скрапежа: Стари ће бити срушен јер га је докусурила поплава
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак/Косјерић - Неимари фирме „Ратко Митровић” из Чачка започели велики посао у Косјерићу.

Досадашњи прелаз оштетиле катастрофалне поплаве из 2014. и 2015. Обезбеђено 63,5 милиона динара.

Чачанско предузеће „Ратко Митровић” је започело припремне радове за изградњу моста преко Скрапежа који ће повезати насеља са леве и десне обале реке.

Уклоњене су инсталације за водоводну и електромрежу,укопане „стопе” за носеће стубове, а почело је и постављање металне конструкције. По завршетку овог посла, најављено је рушење моста који је уједно служио и као краћа веза између Ваљева и Ужица, преко Црнокосе.

Стари мост је изграђен после Другог светског рата и низ година је пропуштао воде Скрапежа које су „јуриле” са Повлена, па га је зуб времена озбиљно оштетио, а докусурен је током катастрофалних поплава из 2014. и 2015, после којих су стручњаци проценили да је реконструкција неизводљива, односно да оштећени прелаз треба срушити и изградити нови.

„Канцеларија за управљање јавним улагањима обезбедила нам је 63,5 милиона динара, па ће неимари продубити корито реке, с обзиром на то да ће нови мост бити шири, имаће два крака који ће га повезивати са околним саобраћајницама, а планиране су и пешачке, и бициклистичк стазе. Изнад реке, у саставу моста, биће изграђен и јавни паркинг који ће користити и гости овдашњег хотела "Олимпик", каже први човек Косјерића Жарко Ђокић.

„Чобански дани”

Док буде трајала изградња новог прелаза, возачи ће користити мост низводно из правца Пожеге, код Пупића виле, док ће пешацима на располагању бити онај гвоздени, који град повезује са Железничком станицом и индустријском зоном. Због радова у градском језгру, традиционална туристичка манифестација названа „Чобански дани” - која ове године обележава 40 година постојања - у јулу ће бити одржана на новој локацији, на Брдо граду, где је и утемељена 1980.

 

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KOSJERIC MOST PREKO SKRAPEZA COBANSKI DANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.558 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)