Већници усвојили други ребаланс буџета 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Већници усвојили други ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 579       |       Podeli:
10.10.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - На данас одржаној седници Општинског већа у Прибоју, нашло се 11 тачака а по значају се издвојила

Одлука о изменама и допунама и Одлуке о буџету општине за текућу годину, односно други ребаланс буџета у 2019. Овим предлогом Одлуке извршено је усклађивање прихода и расхода буџета према потребама, које се очекују до краја године, тако да сада буџет општине Прибој износи 1 362 659 508 динара.

Чланови Општинског већа прихватили су и извештај независног ревизора о извршеној екстерној ревизији, завршног рачуна општине Прибој за 2018. годину. Донета је и одлука да се сходно закону о територијалној организцији Србије, покрене иницијатива да се у насељена места у општини којих сада има 34, уврсте још два, Крајчиновићи и Саставци, као центри две месне заједнице. Да се брише КО Заостро, јер се више не налази у катастарској евиденцији, и да се исправи словна грешка у називу насељеног места Пожегрмац.

Без расправе, а у складу са законским решењима, прихваћена је и одлука о уређењу и организацији, као и Правилник о систематизацији радних места у Општинском правобранилаштву.

Општински већници дали су позитивно мишљење о Стратегији безбедности саобраћаја на путевима у општини Прибој, као и Акционом плану за њено спровођење до 2024. без иједног погинулог, посебно деце, уз што мањи број тешко повређених у саобраћајним удесима.

Општинско веће разматрало је и Извештај о раду ПУ „Невен” и план рада за текућу годину ове васпитне образовне установе. Охрабрује чињеница да се број деце, као корисника ове установе, повећава, о чему говори и листа чекања, да се стварају и нови просторни услови, као и повећавање енергетске ефикасности, кроз реализацију неколико значајних пројеката, уз финансијску подршку донатора и локалне самоуправе. Сугерисано је и кадровско јачање, односно стварање индивидуалних тимова за помоћ деци са сметњама у развоју, али сталније присуство стурчних сарадника, попут логопеда, јер се ради о значајном развојном периоду деце од једне до седам година старости.

Чланови Општинског већа подржали су и идеју о наставку реконструкције и модернизације јавне расвете у Прибоју, применом мера уштеде енергије са Лед технологијом, кроз Уговор о јавно - приватно партнерству, на који сагласност даје и Министаство привреде и локална самоуправа.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.163.917 посета
Тренутно на сајту: 579 посетилац(a)