Напредоваћемо ка ЕУ, сачуваћемо пријатељство са Русијом 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Напредоваћемо ка ЕУ, сачуваћемо пријатељство са Русијом
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
21.12.2014 | 0 коментар(а)
Politički marketing




Гуча - Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић истакао је



 вечерас у Гучи да ће Србија наставити да напредује на свом европском путу и да ће сачувати традиционално пријатељство са Руском Федерацијом.

Он је, на завршном предибзорном скупу листе "Александар Вучцић - СНС", подсетио да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији, и казао да нема страх од рада, реформи, већ само од међународне политике и проблема који постоје у односима великих сила.
"То ме висе плаши од било чега другог. Имамо довољно унутрашње снаге да све реформе спроведемо", подвукао је лидер СНС дођаући да смо показали, упрској различитих ставова, и понекад притисцима, да живимо у слободној и независној земљи у којој ми доносимо одлуке, и да нас због тога поштују кинески и немацкци премијер, руски и амерички председник.

Вучић је подвукао да је Србија на европском путу, од којег неће одустати, додајући да је промењен однос према Бриселу тиме што не молимо ни за шта, већ тражимо да нам се одобри све што нам припада ако смо заслужили.

Он је истакао да је очување пријатељства са Русијом у интересу земље, јер смо једини у Европи који имамо тржиште од милијарду људи, због којег долазе инвеститори.
"Сви долазе зато што имамо тржиште ЕУ, Казахстана, Турске, Русије", навео је он.

Рекао је даље да ту позицију морамо да сачувамо још јачом економијом.

Истовремено је поручио да, када год грађани помисле да влада није довљно чврсто и јако одговорила зато што не сме, што се плаши или не може, је понекад прећуткивање и стрпљење доказ снаге, а не слабости.
"Мени је премијер Хрватске седам пута нешто одговарао и лично помињао, а ја нећу ни данас. Само размислите о једној ствари како то да једна мала балканска земља која није чланица ЕУ постаје полако али сигурно некима трн у оку", осврнио се он на "отровне стреле из региона", додавши да је Србија стуб стабилности у региону, и сви виде да иде у добром смеру.

"Не морамо због тога ни да вичемо, повисимо тон, довољно је само да једним погледом и прећуткивањем, покажемо наш став", уверен је Вучић подвукавши да је међународна заједница одала признање напретку наше земље.

Када је реч о ребалансу буџета, који ће се наћи пред парламентом Вучић је казао да је то учињено јер јер влада направила "плус и да жели да покаже скупштини да је мање потрошено".

Према његовим речима, Србија ће, и према прогнозама, најпесимистичкије организације попут ММФ-а, која је оценила да је влада направила одличан план, већ 2016.имати раст од 1,5 одсто, и мањи дефицит од Француске, те имати здраву државу, а 2017.још болу годину са растом од 2 одсто.
"Они не рачунају да ћемо успети са Железаром и ФАП-ом, а то ћемо учинити. И без тога ММФ је рекао да је пред Србијом добра будућност", казао је Вучић обећавајући још боље резултате.

С тим у вези навео је да ће прекосутра отворити најмодернију топионицу у Бору, и да ће ускоро радити обе високе пећи у Смедереву, али да ће са Комбинатом у Лучанима завршити посао, те да цтражи за још једном важном инвестицијом у овом делу Србије, која би запослила пре свега женску радну снагу, изражавајући уверење да ће до тога доћи до краја идуће године.

Он је истакао да се борио против тајкуна, који су радили шта су хтели и пљачкали државу и да сада сви они који су прекршили закон само чекају када ће бити лишени слободе.

Вучић је подвукао да му је циљ да направи здраву економски и просперитетну, успешну модерну земљу од Србије, и да се некада о њему говори, као што се данас то чини о ранијем немачком канцелару Герхарду Шредеру, који је болним реформама изгубио власт, али учинио од Немачке најјачу економију, а плодове његовог рада сада убире Ангела Меркел.
"Желим да неко за 5 или 10 година каже да је те реформе које смо сада започели радио неки Вучић", казао је Вучић.
Локални избори у Драгачевском крају су важни, како је оценио, не само због живота грађана тог дела Србије сутра, већ и за његов рад.

"За мене лично би било веома тешко да остваримо лош резултат јер не бих могао да одбраним позицију у влади. Када народ не буде био за то и желео неког другог на власти, и пре редовног рока омогућићу другима да дођу на власт. Не пада ми на памет да чувам власт, већ се борим за нашу земљу", поручио је Вучић.

Листу "Александар Вучић - СНС" на локалним изборима у општини Лучани, који се одржавају 28. децембра, предводи Слободан Јоловић који је обећао да ће у Лучанима идуће године бити запослено најмање 500 људи.

У Гучи, како је најавио, сутра ће, уз присуство министра правосуђа Николе Селаковића, поново бити отворен суд.

Лидер ПУПС-а Милан Кркобабић апеловао је на грађане да из Гуче "крене једна јасна, гласна труба која каже да Србија мора да се мења и иде напред".
Он је казао да су пензионери дали краткотрајни солидарни допринос за боље сутра сви и да то треба ценити.

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је да је Србија изабрала, на ранијим изборима да жели да буде боља и праведнија, а Вучића за вођу.

Он је подвукао да ова влада неће продавати будућност деце, и да је ушла у тешке реформе, али не штедећи на социјалним давањима.

Вучић је данас обишао Мионицу, Лучане и Гучу подржавајући листу СНС на локалним изборима који ће се одржати у следећу недељу.

Танјуг - Глас западне Србије 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  https://www.youtube.com/watch?v=vc0erb5TFlk

















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.161.574 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)