Обрадовић: Зашто једна странка одлучује о расписивању избора? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Обрадовић: Зашто једна странка одлучује о расписивању избора?
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
10.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Лидер Двери Бошко Обрадовић, изјавио је данас да једна политичка странка расписује ванредне парламентарне изборе мимо Устава,

као и да председник Србије учествује у противуставном деловању иако се заклео да ће поштовати Устав.

"Томислав Николић је два пута направио тај противуставни чин и 2014. године када је Ивица Дачић поднео оставку и две године касније када је Александар Вучић поднео оставку. Томислав Николић тада није извршио консултације са шефовима посланичких група, није понудио неком другоме да преузме мандатарску функцију и да проба да састави већину и да формира нову владу како Устав прописује. Ако тога нема 30 дана, то значи да идемо на ванредне изборе. Надам се да Александар Вучић неће поновити грешку свог претходника", рекао је Обрадовић.

Он је појаснио да члан 132. Устава Србије прописује да у случају оставке премијера, председник Србије је дужан да изврши консултације о формирању нове владајуће већине односу нове владе и тек ако у року од 30 дана не дође до формирања нове Владе, председник Србије расписује ванредне парламентарне изборе.

"Не може премијер својом оставком распуштати Скупштину, то је антидемократски чин и ако Председништво Српске напредне странке данас мисли да по трећи пут противуставно делује, моја обавеза је била да обавестим јавност о томе да су то противуставна понашања и владе и председника Србије и то трећи пут за три године", закључио је Обрадовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.148.566 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)