Стефановић: Већа улагања у Сектор за ванредне ситуације 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Стефановић: Већа улагања у Сектор за ванредне ситуације
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
03.07.2018 | 0 коментар(а)



Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је јуче завршној вежби друге класе основног курса за припаднике

ватрогасно – спасилачке јединице и најавио већа улагања у Сектор за ванредне ситуације.

Министар је честитао полазницима на успешно завршеној обуци, обучености и спремности за даље обављање задатака, али и на одабиру захтевног посла као животног позива.

Стефановић је објаснио да је 30 полазника курса само део групе од 150 људи који ће ове године бити примљени у Сектор за ванредне ситуације МУП-а. „Трудићемо се и следеће године да примимо исто толико људи и да широм Србије попунимо све полицијске станице, а ватрогасни сектор оснажимо како би становништву пружили подршку у случају поплава или пожара“, додао је министар.

Он је најавио да ће ове године бити набављена нова возила и униформе за ватрогасце како би се заштитили њихови и животи других људи јер је то, каже, најважнији и најхуманији приступ професији.

„До октобра ћемо набавити око 3.000 нових униформи, а до следећег лета требало би да стигне и око 60 навалних возила за ватрогасце спасиоце, која годинама нису набављана. Зато ћемо се сваке године трудити да њихово стање поправимо на нивоу целе Србије“, рекао је Стефановић и додао да ће се прво ићи у делове земље која су најугроженија од пожара. Према речима министра, ватрогасци друге класе овладали су почетним вештинама и већ данас су спремни да се, заједно са старијим колегама, укључе у гашење пожара.

„Види се да имају ентузијазам и жељу да се баве послом који је заиста тежак и сложен, а кроз службу ће постати врхунски професионалци“, истакао је Стефановић.

Будући ватрогасци извели су вежбу гашења пожара на згради Ватрогасно-спасилачке бригаде у Београду, кроз приказ руковања са преносним пумпама из којих су испуштани млазеви воде и пене.

Такође, део вежбе била је и евакуација особе повређене у пожару, коју су успешно извршили.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.149.307 посета
Тренутно на сајту: 530 посетилац(a)