Горњи Милановац добио четири милиона бесповратних средстава за штету од непогода 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Горњи Милановац добио четири милиона бесповратних средстава за штету од непогода
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
29.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Приликом посете државног секретара Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојана Стевића

и саветник министра Ђорђа Ђоковића општини Горњиу Милановац, потписан је уговор којим су тој локланој самоуправи додељена бесповратна средства у износу од четири милиона динара за финансирање активности насталих услед елементарне непогоде.

„Штета је евидентирана на више од 300 пољопривредних газдинстава, на укупној површини од око 800 хектара. Исказана новчана штета износи више од 300 милиона динара и искрено се надам да ћемо добити подршку и од Министарства пољопривреде. Министарство за државну управу и локалну самоуправу није надлежно за штету на пољопривредним добрима и захвалан сам још једном што су препознали да су Горњем Милановцу добродошла средства како би лакше превазишли последице невремена“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, фото: Општина Горњи Милановац

Он је рекао да се разговарао и о рационализација броја запослених, где је општина Горњи Милановац спровела све акте које је добила од надлежног министарства.

„Према препорукама смо и смањили, за седам, број запослених у јавним предузећима, установама и Општинској управи. Разговарали смо и о развојним пројектима у будућности, са посебним акцентом на програм „Exchange 5“ који води Министарство за државну управу и локалну самоуправу“, нагласио је Ковачевић.

Стевић је изразио очекивање да ће и Влада Србије и Министарство пољопривреде изнаћи начин да помогну да се отклоне последице невремена.

„Разговарали смо и о Закону о општем управном поступку, јер је општина Горњи Милановац међу првим општинама у Србији применила овај пропис. Теме су биле и Национална академија о којој ће се народни посланици изјашњавати ускоро, Закон о платама, рационализација броја запослених у органима државне управе и локалне самоуправе. Што се тиче програма „Exchange 5“, имали смо састанке у пет регионалних центара где су представници јединица локалне самоуправе упознати како могу да аплицирају за овај пројекат који спроводи Стална конференција градова и општина, уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу, док су средства обезбеђена путем донација из Европске уније“, рекао је Стевић.

Бојан Стевић и Ђорђе Ђоковић, фото: Општина Горњи Милановац

Према његовим речима, овај пројекат је значајан јер се средства обезбеђују за попис имовине у јединицама локалне самоуправе.

„Конкурсна средства су у износу од 3.300.000 евра. Добио сам уверавања да ће општина Горњи Милановац у сарадњи са околним општинама и градовима учествовати у овом пројекту. Министарство државне управе и локалне самоуправе и министар Ружић су на располагању свим јединицама локалне самоуправе за решавање проблема на локалу, посебно по питању спровођења законских прописа, јер нам је циљ да олакшамо живот грађанима“, нагласио је он.

Фото: Општина Горњи Милановац

Стевић каже да је Влада Србије посредством министарстава и Канцеларије за управљање јавним улагањима уложила значајна средства у пројекте у општини Горњи Милановац, изазивши уверење да ће тако бити и даље у новим пројектима у којима је ова општина аплицирала.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.323.998 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)