Зарада стиже из пластеника 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Зарада стиже из пластеника
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
30.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Тајна успеха пољопривредника је у одабиру повртарских култура које на продају стижу управо



када им је највећа потражња на тржишту, али и квалитету који се огледа у органској производњи, без хемијских препарата, тврди Мирослав Милојевић из чачанског села Горња Горевница коме ових дана стиже први род спанаћа за унапред уговорене купце.

,,Спанаћ је семе увозно долфи који даје принос у једном пластенику око 600 килограма површине за непуна два ара. Након спанаћа, пауза је пар дана док се земља среди и сеје се млади кромпир. Млади кромпир када им је највећа потражња на тржишту, квалитету који се огледа у органској производњи, без хемијских препарата, тврди Мирослав Милојевић из чачанског села Горња Горевница коме ових дана стиже први род спанаћа за унапред уговорене купце.

,,Имам 14 пластеника, до прошле године било их је седам, производим три културе у пластреницима.Тренутно је спанаћ под пластеницима, после спанаћа идемо на млади кромпир који се сеје почетком фебруара, па црвена паприка као трећа култура. Профитабилно јесте, одраде се три културе које доносе солидан доходак од којег може пристојно да се живи, сада у ово време”, каже Мирослав Милојевић. Млади кромпир стиже око 5. маја, то је неки оптимални рок који траје 20 дана, повади се и прода, након тога убацујемо стајско ђубре где поспешујемо и претресемо земљу и спремамо се за сетву паприке.

Мирослав Милојевић, фото: Глас западне Србије

Производња је јефтинија јер нема пестицида и прскања, користи се стајско ђубриво, а ми га имамо. Не треба нам ни грејање у овој производњи јер је спанаћ отпоран на мразеве, а када се посеје кромпир стижу топлији дани тако да је јефтинија производња, односно трошкови су доста мањи", додаје Милојевић.

Захваљујући систему за наводњавање, 500 килограма рода је по једном пластенику.

Глас западне Србије

Прилог продукције Гласа западне Србије емитован у Националном дневнику ТВ Пинк, можете погледати од 25:15 до 27: 20 минута

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4Q9S55pNn18




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.387.989 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)