Селима 30 километара асфалта 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
Селима 30 километара асфалта
Trenutno na sajtu: 700       |       Podeli:
02.12.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - У протеклих неколико месеци је у 11 сеоских месних заједница на територији општине Нова Варош асфалтирано више од 30 километара локалних
Урађени нови километри асфалта, фото: ГЗС

саобраћајница, што је дупло више него током лањске грађевинске сезоне.

Радови на изградњи и одржавању путне мреже коштали су око 110 .000.000 динара, а средства је обезбедила локална самоуправа уз финансијску подршку из републичке касе. Овогодишњу грађевинску сезону обележиле су и инвестиције у самом граду и приградским насељима, али су оне, ипак, реализоване у знатно мањем обиму у односу на сеоске средине.

– Грађевинска сезона била је успешна. Пројекти предвиђени планом и програмом за 2018. су у највећој мери окончани. Један од кључних проблема због којих део њих није завршен у предвиђеним роковима је мањак путарских предузећа, који су презаузети и неке послове нису стигли да одраде – каже Дејан Грбић, руководилац општинског Одељења за инвестиције.

Он указује и на проблем недовољно добре сарадње локалне самоуправе и појединих грађана.

-Због немогућности да дођемо до договора и решимо имовинске односе остало је пар важних пројеката који нису одрађени. Реч је углавном о бочним улицама у ужој и широј зони града. За неке друге послове , са друге стране, нисмо имали довољно средстава . Међу њима је и Улица Мајора Илића чије спајање у дужини од 150 метара кошта чак 15.000.000 динара – додаје Грбић.

У Одељењу за инвестиције кажу да се ове сезоне на побољшању локалних саобраћајница радило у готово свим месним заједницама, сем у Вранешима и Амзићима. Око 3,3 километра асфалтирана су на деоници од Јавора ка Ивањици ( вредност радова 30.000.000 динара), као и још 200 метара дужи пут од овог на Воденој пољани , а у чију је изградњу уложено око 21,5 милиона динара.

Нови асфалт добили су бројни други путни правци по селима, просечне дужине од 500 метара до једног километра. У питању су месне заједнице : Акмачићи, Божетићи, Јасеново, Бела Река, Негбина, Драглица, Рутоши, Радоиња, Бистрица, Дражевићи. Остало је да се одраде још два путна правца у Дражевићима, укупне дужине од око 500 метара.

Председник општине Радосав Васиљевић у 2019. најављује још већу инвестициону експанзију и реализацију бројних важних пројеката.

– Недавно започети пут ка центру туристичке зоне, комплетна санација и уређење ОШ „Живко Љујић“ са уградњом котлова на био масу , изградња и проширење садржаја на неуређеном делу општинског земљишта тик уз градски Трг , стадиона на Златару, пешачких стаза, туристичке сигнализације, прва фаза радова на решавању проблема водоснабдевању божетићких села само су неки од крупнијих подухвата који нас очекују у наредној години. Код ресорних министарстава аплицираћемо и за средства за реконструкцију главне градске улице, на деоници од зграде Полиције до раскрснице ка Вигњевима – наглашава Васиљевић.

    Град запостављен

За разлику од сеоских средина, у самом градском језгру и у рубним подручјима Нове Вароши остало је недовршеног посла, међу њима и асфалтирање деоница у шест улица, изградња три паркинг простора, прилазнице ка Вртићу и Трикотажи, део Вранешког пута, крак у Улици Рода Стевовића…

 – У жељи да изградњом путева и друге инфраструктуре по селима што више олакшамо живот тамошњег становништва , град смо ненамерно запоставили. Ту неправду ћемо исправити у наредној години издвајањем више средстава из општинске касе за ове намене. Приоритет ће бити улице, јер Нововарошани не заслужују да у 21. веку у било ком делу града иду по блату – обећава председник општине Радосав Васиљевић и подсећа да је, ипак, град добио спомен собу војводе Бојовића у Завичајном музеју, споменик ратницима изгинулим у Првом светском рату, игралиште за децу у градском парку, спортске терене, реконструисане су школе и вртић.

ГЗС/ Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


АСФАЛТ ПУТ ОПШТИНА

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.392.510 посета
Тренутно на сајту: 699 посетилац(a)