Стање приправности у Лучанима, због пораста водостаја реке Бјелице 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Стање приправности у Лучанима, због пораста водостаја реке Бјелице
Trenutno na sajtu: 643       |       Podeli:
04.03.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани донео је наредбу о стању пуне приправности,

што подразумева стална дежурства и превентивно деловање, истакла је председница општине Лучани и командант штаба за ванредне ситуације Весна Стамболић.

 Штаб је заседао у проширеном саставу а њему су присуствовали, директори јавних и јавно-комуналних предузећа и служби, представници општинских служби и институција.

„Пратимо стање на терену како бисмо могли да реагујемо на време. Ситуација је у овом тренутку под контролом, нема изливања река и потока. Сва јавно-комунална предузећа су ставилa на располагање своју механизацију, како би се омогућило квалитетније чишћење водотокова, уколико за то буде потребе“, наводи Стамболић.

Према проценама Штаба за ванредне ситуације, наредних дана у Лучанима се не очекује већи обим падавина, али се очекује пораст водостаја реке Бјелице због убрзаног отапања снега.

Локална самоуправа, јавна комунална предузећа и други правни субјекти чији је оснивач општина Лучани, у сталном су дежурству и редовно  прате оперативну ситуацију, стање временске прогнозе  од стране РХМЗ и стање водотокова реке Бјелице и потока, ради правовременог предузимања мера и активности.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.822.799 посета
Тренутно на сајту: 643 посетилац(a)