Градско позориште отвара врата за гледаоце у октобру 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Градско позориште отвара врата за гледаоце у октобру
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
29.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градско позориште Чачак у октобру поново отвара врата за своје гледаоце и започиње

нову позоришну сезону. Услед епидемије вируса Ковид 19 од марта се нису играле представе у њиховој продукцији.

Прва представа која ће се наћи на октобарском репертоару је "Острво" и играће се 7. 10. 2020. године. Уједно овим играњем се обележава и важан јубилеј, друга годишњица од извођења прве представе Позоришта "Триптих о радницима", чиме је ова установа почела са радом. Роман „Острво" написан је пре више од четрдесет година, али не губи на актуелности јер обраћује безвременске теме, преиспитивање људске душе.

Меша Селимовић у роману Острво кроз двоје протагониста Ивана и Катарину, брачни пар који живи на острву, успева врло вешто, сведеним средствима, да обради питања: личних граница, отуђености, слободе, смисла постојања, љубави, односа према ближњима итд.

Представа "Животињска фарма" имаће два извођења 17. и 24. октобра. Животињска фарма једно је од сто најзначањих књижевних дела икада написаних и најчитанија Орвелова књига уз „1984".

Историја људске цивилизације може да се посматра кроз призму односа тлачитеља и потлачених. Кроз епохе, однос је углавном био исти: мала група људи влада над већином и све бесрамније почиње да граби за себе док већина прећутно одобрава.

Током представе обавезно је ношење маски, а пре представе дезинфекција руку како би се поштовале препоручене епидемиолошке мере и како би се представе изводиле. Број места је смањен и на време узмите ваше карте. Сва три играња изводе се у великој сали Градске библиотеке Владислав Петковић Дис са почетком у 20 часова. Улазнице по цени од 400 динара можете узети на инфо пулту Библиотеке сваког радног дана.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak pozoriste predstave korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.680 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)