Арлемов уметнички караван у Пожеги 



 
Арлемов уметнички караван у Пожеги
Trenutno na sajtu: 682       |       Podeli:
29.06.2017 | 0 коментар(а)



Пожега - Изложба под називом „АРЛЕММ – Уметнички караван“, у сарадњи са Културним центром Пожега биће

представљена у суботу, 1. jула 2017. године на Градском тргу у времену од 20.30 часова.

Изложбу чини 18 аудио-визуелних инсталација и 36 фотографија, насталих током трајања Ариљске летње музичке манифестације. Комбинацијом ликовне уметности и мултимедије, представљеном кроз јединствен спој музике, природе и фотографије, путујућа изложба фотографија има за циљ да приближи праве културне вредности и учини их доступним, свим слојевима друштва. Аутори фотографија су креативни двојац младих уметника – Џуманџи.

Арлем, у оквиру кога се реализује пројекат „АРЛЕММ-уметнички караван“, је културно – едукативна манифестација, која се одржава осму годину заредом у Ариљу у периоду од 16. 7. до 30.7.2017. године. Окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче из различитих уметничких поља: класичне, духовне, традиционалне, џез музике, као и људе креативних способности, са идејом да првенствено деци и младима, а онда и свим слојевима друштва, приближи праве културне вредности. Циљ АРЛЕММ-а се остварује кроз препознавање и одабир младих талената, музичку едукацију деце и младих, одржавање концерата, јавних часова и предавања.

Отварање овогодишње манифестације обележиће наступ Гудача светог Ђорђа и оркестра Школе за музичке таленте из Ћуприје, са солистом Анетом Илић, једном од водећих вокалних уметника Србије и београдски џез састав Нејкид. У оквиру АРЛЕММ-а 2017 наступиће истакнути извођачи уметничке музике Дивна Љубојевић и Мелоди, Гитаринет грув систем, а у оквиру АРЛЕММ арт фестивала, који се одржава, 21. и 22. јула на речном острву Уски вир, на реци Рзав, наступиће: Амира Медуњанин, Дувачки оркестар и рок бенд под руководством Александра Седлара са Драганом Ђорђевићем - Сузукијем, као солистом на виолончелу, Краљ Чачка, група Галија и Фридом- Џими Хендрикс трибјут бенд.

Ариљска летња музичка манифестација – АРЛЕММ реализује се под покровитељством Министарства културе и Општине Ариље, а у сарадњи са Црквеном општином града Ариља, Народном библиотеком Ариље, златним спонзором и партнером манифестације – Extreme Intimo и бројним донаторима. АРЛЕММ своју мисију шири и изван оквира наше земље, уз подршку и помоћ Весне Грбовић и пријатеља АРЛЕММ-а у САД-у.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.158.088 посета
Тренутно на сајту: 682 посетилац(a)