У општини Пожега омогућено плаћање административних такси платним картицама 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У општини Пожега омогућено плаћање административних такси платним картицама
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
25.09.2019 | 0 коментар(а)



Пожега – У општини Пожега од сада грађани могу административне таксе да плаћају платним картицама на услужним шалтерима општине.
Зграда општине Пожега, фото: РИНА

Руководство општине постало је свесно потребе увођења што више електронских сервиса у свакодневни рад. Њима би се олакшао рад општинске управе, али би олакшање осетили многи грађани.

Заменик председника општине Пожега Иван Новаковић рекао да ће сада грађани за разлику од предходних година све много брже завршавати на једном месту.

Сви грађани моћи ће од сада да на шалтерима општинске управе изврше плаћање платним картицама. До скоро је поступак био да грађани којима је требао неки документ или да плате порез, прво су долазили на шалтер где су добијали упуства за плаћање, а затим да на шалтеру поште или банке изврше плаћање и да се са признаницом врате на шалтер локалне пореске администрације или општинске управе. Од сада ће све то да иде много брже. Једним доласком могу да затраже документ који им треба и да на лицу места платном картицом изврше плаћање. Тиме штеде време и одлазак у неку другу институцију, провизију за плаћање и самим тим врло брзо на само једном шалтеру завршавају све”, рекао је Новаковић.

Заменик председника општине Пожега Иван Новаковић

Корист од оваквог безготовинског начина плаћања је вишеструка, почев од времена које неће губити око одласка у пошту или банке ради плаћања преко избегавања провизија до могућности плаћања на рате. Са друге стране, на овај начин се у пожешкој општинској управи може платити све што је везано за процедуре из надлежности локалне самоуправе.

„Услугу коју грађани могу платити су практично све услуге које се наплаћују у оквиру рада општинске управе, од услуга матичне службе, одељење урбанизма до услуга локалне пореске администрације”, навео је Новаковић.

Иначе, безготовинска плаћања свим врстама картица у пожешкој општинској управи могу се обавити од 7 до 15 часова.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.629 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)