Љајић: Нећу бити министар у следећој влади 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Љајић: Нећу бити министар у следећој влади
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
03.12.2018 | 0 коментар(а)



Министар трговине, туризма и комуникације Србије Расим Љајић изјавио је да неће бити министар у следећој влади, без обзира да ли ће садашња

бити реконструисана или ће бити одржано нови избори.
„Без обзира да ли нас очекују нови избори или нова реконструкција, ја у оба та случаја више нећу бити у Влади...То је дефинитивна одлука", рекао је Љајић у интервјуу за сутрашњи "Блиц".

Као разлог за овакву одлуку, он је навео да је већ дуго у политици, да се уморио од оперативне дневне политике, као и да се и јавност уморила од њега.

Такође, да донесе ову одлуку утицала је и кампања коју против њега воде Моамер Зукорлицћ и Војислав Шешељ, а која је, како је истакао, "незабележена у парламенту".

„Овде је лаж постала легитимно оружје политичке борбе, политика више није такмичење ни идеја нити концепт, већ бувља пијаца где за паре можете без икаквих последица да нападате политичке противнике. Све је дозвољено, а ми се на све навикавамо", рекао је Љајић.

„Ја у тој каљузи не желим да учествујем... Напросто, морам негде да подвучем црту и прекинем. Чист образ не желим да изгубим, а свако моје остајање у оваквом амбијенту за мене значи чист пораз", истакао је Љајић.

Он је, међутим, додао да ће се посветити јачању своје Социјалдемократске партије Србије (СДПС), али и да "Шешељ и Зукорлић остану на маргинама, где им је и место".

Рекао је и да о овоме није разговарао ни с председником Александром Вучићем, ни с премијерком Аном Брнабић, мада је то и раније најављивао.

На питање „Блица" да ли ће, ако буде избора, СДПС поново бити на листи са Српском напредном странком (СНС), он је одговорио да ће с њима прво разговарати о следећим корацима.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.199.466 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)