У ГКЦ-у отворена изложба „Читав век”, Удружења Ужичана у Београду 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У ГКЦ-у отворена изложба „Читав век”, Удружења Ужичана у Београду
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
05.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - У сусрет обележавању великог јубилеја, стогодишњице постојања и рада,

а у оквиру обележавања Дана града Удружење Ужичана у Београду приредило је у Градском културном центру изложбу под називом “Читав век”. Изложбу је свечано отворила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

“Ближи се обележавање стогодишњице од оснивања Удружења Ужичана у Београду, једног од најстаријих, ако не и најстаријег завичајног удружења у Србији. Радује нас што се „Читав век“ држите заједно и радите на очувању ужичког духа у нашој престоници и промоцији стваралаштва наших људи.

Искрено, волели бисмо да нам се у већем броју враћате у родни град, али жеље су једно, а стварни живот нешто друго. Он нас води путањом коју је само за нас креирао, а на нама је да чувамо оно „ужичанствено“ у себи и све што је вредно приближимо другим људима. Ви то одлично радите свих ових година, држите се заједно, подстичете креативност међусобно и не заборављате град у коме су постављени темељи ваших личности, карактера , на крају крајева ваших живота”, истакла је градоначелница.

Фото: Сајт Града Ужице 

Уз позив члановима удружења да буду подршка свим Ужичанима у престоници градоначелница је позвала све суграђане да наредних дана погледају ову изложбу, чији су аутори и академски сликари и људи којима је уметност хоби.

Драгица Јевтовић председница Скупштине Удружења Ужичана у Београду захвалила се на прилици да чланови удружења учествују у обележавању Дана града.

“Задовољство је поново бити заједно са Ужичанима, са онима који воле Удружење Ужичана у Београду и Ужичане који су отишли из свог града. Они су отишли физички, али су срцем и доприносом афирмацији и развоју града присутни увек. Ово је само једна у низу манифестација и догађаја којима обележевамо век постојања а централна ће бити уприличена 17. јуна наредне године”.

Филип Баралић директор Градског културног центра Ужице позвао је суграђане да погледају изложбу у оквиру које су заступљена дела 17 аутора различитих уметничких праваца.

“Сарадња са удружењем Ужичана се наствља и ова изложба није једини догађај који ћемо заједно са њима организовати. Искористио бих прилику да најавим да ћемо 10. октобра, такође у оквиру обележавања Дана града, уприличити један мини концерт као омаж нашем прослављеном композтору Жарку Петровићу. Идеја је била да концерт буде на малом платоу Градског трга, али због непредвидивог времена концерт ће бити у ГКЦ-у”.

Своје радове ужичкој публици представили су: Александра Ковачевић, Биљана Мурић-Петровић, Бојана Василев, Бранка Селаковић, Драгица Јевтовић, Жељко Томашевић, Зденка Поповић Лазовић, Зоран Теншић, Јован Јовић, Љиљана Анђић Јурешић, Марија Ковачевић, Милорад Ковачевић, Мирјана Зрнић, Нинела Јовановић, Светлана Ристановић и Сенка Ковачевић, а ово вече Ужичана посвећено значајном јубилеју Удружења Ужичана у Београду употпуњено је наступом КУД-а “Јелече”.

 

ГЗС/Сајт града Ужице

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


izlozba uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.814 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)