Вучић: Спреман сам за тешке одлуке, али оне морају бити компромисне 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Спреман сам за тешке одлуке, али оне морају бити компромисне
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
21.01.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас поводом најаве да ће пацифичка држава Палау повући призање независности Косова,

да се Србија бори и покушава да оствари бољу полазну позицију јер је за будућност српског народа и земље од пресудног значаја долазак до компромисног решења косовског питања.
"Ми радимо наш посао. Плашим се еуфорије код нас и то што мислимо да смо све проблеме решили. Покушавамо да остваримо бољу полазну позицију за Србију него што је била. Свој посао обављамо одговорно. Молим градјане да не помисле да је због тога ситуација у вези са Косовом лакша. Морате да имате у виду и интересе Албанаца и интересе великих сила које су прилично супротстављене", казао је Вучић Радио-телевизији Србије.

Вучић је рекао да је је увек спреман за разговоре и доношење тешких одлука, под условом да те одлуке буду компромисне.

"Ја нисам оптимистичан око коначног решења, али то не значи да се не надам коначном решењу", рекао је Вучић.

Вучић је казао да је тешко установити тачан број земаља које су признале независност Косова, јер су постојале манипулације у вези с тиме.

Упитан о изјави косовског председника Хашима Тачија да је размена територија најбоље решење за напредак ка ЕУ и НАТО, Вучић је казао да би волео да се прво реше нека једноставнија питања.

"Није непознато да је важно да компромисно решимо питање Космета, јер ма како то некима отрцано звучало и ма колико користили за нападе на мене, за будућност нашег народа од пресудног је значаја. Али, о чему говоримо када имамо таксе? Ту антицивилизацијску меру. Стављају заставице на рафове, како градјани не би куповали српски производ. За њих ’смоки’ има етничку припадност, што се не дешава ни у једној земљи на свету, дешава се на територији коју контролише Приштина", казао је Вучић.

Зато, како сматра, и када су пред Србијом добре вести као што је одлука Палауа, неопходно је да останемо "реални, озбиљни и одговорни".



ГЗС / СЕЕбиз / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic teske odluke

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.457.609 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)