Јеремић изабран за председника Народне странке 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Јеремић изабран за председника Народне странке
Trenutno na sajtu: 570       |       Podeli:
22.10.2017 | 0 коментар(а)



Народна странка је данас на оснивачкој скупштини, у присуству 352 делегата, за председника једногласно

изабрала Вука Јеремића и усвојила програм и статут, саопштено је из те партије.

Како се наводи, једногласно су за потпредседнике изабрани Мирослав Алексић (први потпредседник), Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Светозар Чиплић, Здравко Понош и Никола Јовановић.

Саопштено је да су међу усвојеним програмским начелима модерна и развојна економска политика, правна држава и независне институције, помирење националног и грађанског у Србији, као и војна неутралност земље.

Међу програмским начелима је, како кажу, и захтев за деполитизацију апарата служби безбедности у Србији, као и потреба за доносење закона о лустрацији.

"У Београду прва велика победа опозиције"

Јеремић је данас рекао да ће избори у Београду, ако буде памети, бити прва велика победа опозиције од 2012. године.

“Та победа је остварива ако разумни људи буду јединствени”, рекао је Јеремић у обраћању на оснивачкој скупштини Народне странке.

Он каже да ће та странка која данас бира председника и потпредседнике до краја године бити спремна за изборе, а да су прва прилика за победу - београдски избори.

Тврди и да ће победа у Београду бити почетак краја актуелне власти, али и тест способности Народне странке.

Како је навео, Народна странка ће тежити помирењу грађанске и националне Србије.

“Таква подела је бесмислена и штетна”, рекао је Јеремић и навео да не постоји прва и друга Србија већ постоји "недељива, наша, заједничка Србија".

Према његовим речима, Народна странка че се борити за бољи и праведнији систем који ће давати наду, сигурност и достојанство.

“Покренућемо талас који нећемо моћи да зауставимо и страху ће све мање бити места у Србији”, истакао је Јеремић.

Његова странка ће се, како је истакао, борити за боље место Србије у свету.

“Србија постаје предмет подсмеха. На власти је корупционашки картел и то свет зна, али не види алтернативу. Ми ћемо показати да можемо да будемо алтернатива”, рекао је Јеремић.

Алексић: Србија је поробљена

Према његовим речима, залагаће се за успостављење тужиоца за високу корупцију који ће бити недодирљив и заштићен као бели медвед, за закон о пореклу имовине и спровести дугоочекивану лустрацију у Србији "без изузећа".

“Ми имамо конкретан и смислен план за Србију који предвида повећање запослености и најмање пет одсто годишњег раста”, истакао је Јеремић.

Мирослав Алексић, који је први потпредседника Народне странке, навео је да је Србија "поробљерна и окупирана страхом" и да је тога свестан свако ко је успео да се одупре пропаганди и спасе хипнозе.

“Морамо још многе да пробудимо, да подигнемо главу пониженима, да народу вратимо државу. Ми смо снага промена у држави”, истакао је он.

Обраћајући се члановима странке, Синиша Ковачевић упитао је да ли желе да живе у Србији у којој је министар културе непознат и својим ујацима и који је равнодушан према томе што четири петине програма нацоналних телевизија припадају "вођи његове странке".

Он их је даље упитао да ли желе да живе у земљи у којој је министар одбране дезертер, Мурат "херој", Андрић "будала", у којој се људи гледају са мржном "као јетрве", у којој реч не значи ништа, у којој страх има хиљаде адреса, а срећа тек неколико.

Оснивачкој скупштини Народне странке присуствовали су као гости председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић, функционер Заједно за Србију Душан Петровић, лидер Здраве Србије Милан Стаматовић, председник Нове Србије Велимир Илић, Левице Србије Борислав Стефановић, Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Присуствовао је и лидер Слоге Жељко Веселиновић, књижевник Марко Видојковић, и један од лидера црногорског Демократског фронта Небојша Медојевић.

 

Танјуг / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.402 посета
Тренутно на сајту: 571 посетилац(a)