Протест “Један од пет милиона” први пут одржан у Пријепољу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Протест “Један од пет милиона” први пут одржан у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
07.03.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У Пријепољу је синоћ одржан први протест незадовољних грађана под називом “Један од пет милиона”.

Окупљање је почело у 18 часова на платоу испред Дома културе, на почетку протеста говорили су Александар Дробњак испред организатора скупа, потом произвођач малине из Ивањице Милован Јаковљевић и председница Скупштине пољопривредних произвођача Западне Србије Слађана Станковић.

О свакодневним недаћама са којима се житељи Пријепоља сусрећу током минулих неколико година говорио је Александар Дробњак. Он је навео да омладина одлази из Пријепоља због лошег односа општине према младима.

– Желимо да наш град поново добије стари сјај, међутим то не можемо добити све док људи који воде општину не оду са власти. Нећемо дозволити више да градом управљају они најлошији и то роштиљџије, шаторџије, кубицири дрва, каменоресци, директори који се хапсе и директори без диплома – казао је између осталог Дробњак.

Ивањицу од Пријепоља деле планине Златар и Мучањ, међутим спаја их заједничка сељачка мука, казао је малинар Милован Јаковљевић. У свом обраћању он се осврнуо и на како је навео недомаћински однос државе према пољопривредницима као и на субвенције које Влада издваја за стране компаније.

– Странци у овој земљи добијају бесплатну инфраструктуру, јефтину сировину и радну снагу, ослобађање од пореза, слободно тржиште и субвенције од 6 до 28 хиљада евра по једном радном месту. А шта добијају српски привредници, предузетници и селљаци, добијају нелојалну конкуренцију – рекао је између осталог Милован.

На недаће малинара осврнула се и председница Скупштине пољопривредних произвођача Западне Србије Слађана Станковић, која је потсетила на неиспуњена прошлогодишња обећања државе према малинарима.

Након обраћања уследила је мирна протесна шетња која је кренула са платоа Дома култура улицама Санџачких бригада и Валтеровом до зграде општине одакле су се окупљени грађани уз салву звиждука спустити низ улицу Нијазије Мусабеговића поново до платоа а потом и мирно разишли. Према неким проценама на првој шетњи у граду на Лиму окупило се неколико стотина грађана. Све је протекло мирно и без иједног инцидента.

Организатори су били млади људи из Пријепоља заинтересовани за решавање проблема града у коме живе. Наредно окупљање заказано је за идућу среду.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje protesti setnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.904.050 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)