И геронто домаћице заслужују аплауз, Ковачевић - био бих срећан да је више агенција као ,,Нивеус тим 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
И геронто домаћице заслужују аплауз, Ковачевић - био бих срећан да је више агенција као ,,Нивеус тим
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
17.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На данашњем заседању Скупштине општине разговарало се и о средствима која се из локалног буџета опредељују за помоћ старим лицима

 и деци са сметњама у развоју, односно за услуге које пружа агенција “Нивеус тим”, која је последних дана често мета напада.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац каже да су напади на “Нивеус” лично уперени против њега, па је данас на скупштинском заседању објаснио одборницима колико новца општина тачно опредељује за услуге које су у надлежности “Нивеус тима” а шта се кроз њихов рад добија.

-Циљ општине Горњи Милановац је да стари и деца са сметњама у развоју увек имају потребну негу, а онај ко напада једну такву услугу не знам о чему размишља. Агенција “Нивеус је основана 2017. године и данас ради у 20-30 градова у Србији. Има више од 260 запослених и сви се воде на Горњи Милановац, односно на седиште фирме које је овде. Порези за плате свих запослених се сливају у наш буџет, што је као да ми имамо скоро 300 нових запослених у Горњем Милановцу. Занимљив је податак да је за четири године “Нивеус тим” у општински буџет уплатио око 115 милиона динара на име пореза на зараде. У 2020. години за те услуге опредељено је 30 милиона динара,које се плаћају “Нивеус тиму” путем јавне набавке, половину је издвојило надлежно министарство а половину општина Горњи Милановац а само порез на зараде “Нивеус тима” је 38 милиона динара, што значи да та Агенција много више уплаћује у буџет него што се за њен рад издваја средстава – истакао је Ковачевић.

 Према његовим речима, основно и најзначајније је да је 147 корисника услуге “Помоћ у кући” збринуто путем услуге Геронто домаћице “Нивеус тима”, 27 деце са сметњама у развоју добија сву неопходну помоћ кроз “Личног пратиоца детета”.

Председник општине сматра да исто као што аплауз заслужују здравствени радници, заслужују и геронто домаћице “Нивеус тима” које се боре да све ово време изађу корисницима у сусрет, јер су и током трајања ванредног стања једини били на бранику, први да доставе пакете и пруже помоћ.

-На политиканство које се води по овом основу више се нећу обазирати. Свако ко мисли да је било где прекршен закон нека се обрати надлежним државним институцијама и да завршимо са тим , ја се нећу бавити рекла-казала ситуацијама,а био бих срећан да имамо 10 таквих агенција у Горњем Милановцу и да имамо приход од њих – закључио је Ковачевић.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KOVACEVIC niveus tim gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.243 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)