Десети јубиларни „Сат за нашу планету” у Србији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Десети јубиларни „Сат за нашу планету” у Србији
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
23.03.2018 | 0 коментар(а)



Највећа глобална акција за заштиту природе “Сат за нашу планету” одржаће се у суботу 24. марта, када ће симболично искључивање

светла на сат времена, од 20:30 до 21:30, указати на неопходност очувању планете.

„Сат за нашу планету” (Еартх Хоур) је настао 2007. године у Сиднеју (Аустралија) у организацији WWF – Светског фонда за природу, као подршка иницијативи против климатских промена. Тада је у Сиднеју два милиона људи и више од 2000 компанија искључило светло на сат времена показавши став поводом нерационалне потрошње електричне енергије и емисије угљеник диокисида.

Протекле деценије, WWF је кроз „Сат за нашу планету” допринео видљивости теме климатских промена и њихових последица. Од ове године, под слоганом “Повежи се са планетом”, акција је усмерена и на термин биодиверзитета односно биолошке разноврсности, како би се упозорило на његово убрзано смањење широм света.

Биодиверзитет је најједноставније речено разноликост живог света на планети и има директан утицај на живот свих нас, јер представља темељ здравља планете. Због неодрживог коришћења природних ресурса, бележи се његово смањење што доводи до нестанка врста и природних станишта.

Акцију “Сат за нашу планету”, у свету познату као Еартх Хоур, до сада је на глобалном нивоу подржало преко 7000 градова из 178 земаља. Међу њима и 90 градова и општина у Србији.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.252.027 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)