Тодоровић обишао предузеће Хизна, некадашњи део Фабрике хартије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић обишао предузеће Хизна, некадашњи део Фабрике хартије
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
01.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима посетио предузеће "Хизна" Огранак "Божо Томић", некадашњи део Фабрике хартије.

Предузеће "Хизна", са седиштем у Мршинцима, се бави производњом папирних хилзни, које имају широку примену у свим видовима индустрије.
Власник ове породичне фирме Драги Дидановић, која постоји већ 31 годину и упошљава 83 радника, упознао је градоначелника Тодоровића са процесом производње у Огранку "Божо Томић", која је започета 2015. године уз помоћ локалне самоуправе. Сада је у Огранку запослено 40 људи, а предност су имали бивши радници Фабрике хартије. Према речима власника, у објекте које је купила "Хизна", до сада је уложено око скоро три милиона евра, са новом машином која стиже из Кине за неколико дана.


Фото:Град Чачак

У овом предузећу производи се око 5.000 тона картона годишње, а градоначелник Тодоровић је истакао да захваљујући оваквим привредницима, који улажу у своју производњу, савремену технологију и воде рачуна о запосленима, наш град напредује у области привреде. Он је истакао да је радницима просечна плата 72.000 динара, а жеља власника за проширивањем производње само може довести до бољитка и за ову фирму и за буџет Града Чачка, који се, између осталог, пуни приходима од самодоприноса.
Папирне хилзне имају вишеструку примену у разним гранама индустрије, па Дидановић истиче да је захваљујући раду и упорности, али и значајној подршци локалне самоуправе, његова породична фирма успела да опстане и у тешким временима, да сачува раднике, али и да настоји да прошири обим производње и запосли нове људе.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


todorovic hizna fabrika hartije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.363 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)