Како се прави Чедова громовача 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Како се прави Чедова громовача
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
18.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Увек кад свратим код познатог чачанског адвоката Чедомира Ђорђевића (83), уседне ме и понуди

својом ракијом. Одмах се види да није богомрзан, уме да подели с другим оно што има, па зато му је и родило. Ове године у својој Горњој Горевници испећи ће 40 лампека и у бурад усути око 700 литара препеченице.

,,Ако је већ зову љута ракија, онда нека буде љута. Ниједна у мојој качари нема мање од 50 степени", вели Ђорђевић.

Јуче је, крај потпаљеног лампека у Горњој Горевници, угостио старе пријатеље из Чачка: кума Момчила Јевђовића, затим Душана Радоњића Ћуку, Растка Драгићевића Раца и Гагила Кулашевића, а из својх Леушића случајно је свратио Радиша Јевтовић, негдашњи директор „Центропродукта” у Милану.

Шта да се ради? Ту се примењује српски протокол: реч по реч, чашица по чашица, орах по орах, док не буде печен кромпир испод казана. Обучен. Радиша каже да је најбоље кад се једе без љуштења. Додуше, ваља га мало, иако је већ обучен, додатно умотати у кајмак. Ћука је пробао, рече да није лоше. Холестерол нико није ни поменуо, а у шерпи не оста ниједан драгачевац.

Ђорђевићи су стара горевничка кућа а Чедомир је, пре одласка у пензију, био генерални директор ТУРО „Морава” у Чачку. Његов син Александар, један од најпознатијих београдских адвоката, ових дана преузима дужност амбасадора Србије у БиХ, а претходне четири године (2013 – 2017) био је директор Безбедносно информативне агенције Србије.

Поседесмо лепо, рекли би Чачани. За све то време, неколико сати, Чедо и његова Љуба нису сели на столицу. Увиђавно, пријатељски, домаћински.

ГЗС/ Г. Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rakija cedova gromovaca cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.380 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)