Вања Удовичић у Бајиној Башти: Улажемо све више средстава за развој спорта, Србија постаје домаћин међународних такмичења 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вања Удовичић у Бајиној Башти: Улажемо све више средстава за развој спорта, Србија постаје домаћин међународних такмичења
Trenutno na sajtu: 469       |       Podeli:
21.02.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта– Министар омладине и спорта у Влади Србије, Вања Удовичић, са министарком Зораном Михајловић обишао је
Вања Удовичић са председником општине Бајина Башта Радомиром Филиповићем, фото: РИНА / И. Николић

ОШ “Рајак Павићевић” у Бајиној Башти и том приликом донирао опрему за физичко васпитање.

 

“Жеља нам је да омогућимо да наша деца широм Србије имају што боље услове за обављање часова физичке културе, а пошто су то уједно и места где локални клубови тренирају, на тај начин подстичемо да и они имају боље услове за бављење спортом. Имали смо прилику данас да видимо да локална самоуправа доста улаже у женски спорт, а најбољи пример за то је и ОК “Дрина”. У донацију улазе два гола, табле за кошарку, лопте и одбојкашка мрежа и очекујем да ће ова нова опрема мотивисати ђаке да се што више баве спортом, али и професоре да свој рад обављају још квалитетније”, изјавио је Удовичић у Бајиној Башти.

Ђаци у Бајиној Башти добили нову опрему за физичко васпитање, фото: РИНА / И. Николић

Он истиче да се из буџета Министарства омладине и спорта сваке године издвајају посебно средства за развој школског спорта, спортске инфраструктуре и за куповину опреме.

 

“За школски спорт ове године опредељено 50 милиона почетним буџетом, али до ће он до краја године достићи и 70. Драго ми је да смо га дуплирали, пре четири године он је износио 20 милиона. Много је битније, од опредељених средства, да је Србија постала домаћин међународних школских спортских такмичења, последњих пет година били смо домаћини и европским и светским такмичењима. Сваке године се издваја и 40 милиона за куповину голова, табли, лопти и мрежа што покрива око 100 школа широм Србије. Поносни смо што нема приоритетних или привилегованих школа већ равноправно и равномерно у Србији донирамо опрему и на тај начин постичемо бављење спортом”, рекао је Удовичић за РИНУ.

Представници Владе РС са локалном самоуправом обишли ОШ "Рајак Павићевић", фото: РИНА / И. Николић

Новац се према речима министра опредељује и за такмичења, тако да је сада за светско првенство у фудбалу у Београду, где се очекује 700 фудбалера, опредељено 25 милиона.

 Посету Бајиној Башти Удовичић и Михајловићева настваљају на састанцима са председницима општина и градова Златиборског округа, на којима ће бити речи о кључним улагањима Владе РС у овај крај.

http://www.rina.rs/item/566-n-a/

http://www.rina.rs/item/567-n-a/

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sport ulaganje bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.331.200 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)