Спречен лов у мутном: Министарство зауставило јавну набавку у Пријепољу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Спречен лов у мутном: Министарство зауставило јавну набавку у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
26.03.2020 | 2 коментар(а)



Пријепоље – Општина Пријепоље обуставила је јавну набавку за рехабилитацију и асфалтирање
Фото: ГЗС

путних праваца вредну 20 милиона динара.

Наиме, након реакције јавности и политичких странака (СДП), који су упозорили Владу Србијe на неодговорно понашање одлазеће локалне власти за време ванредног стања, на општинском сајту објављено је Решење о прекиду поступка јавне набавке.

СНС се извукао, СПС нарушен кредибилитет

Како је наведено на сајту, јавна набавка је обустављена наводно због препоруке Министарства финансија. Наводи се да је ова препорука у општину стигла 18. марта а јавна набавка је објављена два дана након тога. Међутим, остаје нејасно зашто је поступак јавне набавке уопште и покретан након објављивања ове препоруке и проглашења ванредног стања у земљи.

Са друге стране, познаваоци прилика у граду сматрају да је ово покушај одлазеће власти да на брзину провуче набавку у ванредној ситуацији користећи средства из буџетске резерве и да су на томе радили смењени кадрови СНС. 

Иначе, Драгољуб Зиндовић смењен је са места председника ОО СНС, а на то место постављен је Владимир Бабић. Ипак, све полуге моћи још увек су у рукама Зиндовића који је очигледно револтиран и није дао потпис дојучерашњим саборцима и странци која му је обезбедила више важних функција. У истом кошу је и заменик председника општине Станко Кијановић, а њихово заједничко вршење власти пратиле су бројне афере, због чега је подршка  СНС и СПС у граду на Лиму пала на најниже гране.

Међутим, Кијановић је успео у последњем тренутку да опстане у седлу СПС. Кредибилитет ове партије (СПС) сигурно је пољуљан, док су чланови странке незадовољни тренутном ситуацијом у општинском одбору. Та партија без јачег проветравања тешко да очекује некакав резултат. Одборници које је Кијановић ушлепао на листу СНС без икаквог критеријума могли би лако довести у питање опстанак СНС власти и поставити напредњаке  као мету уцена. Још, ако је тачно да неки бивши функционери СНС припремају своју групу грађана...

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zindovic kijanovic prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Dile

    A niko ne priča o tome kako se na radno mesto Opštinskog inspektora za saobracaj prima zet Sretka . Sretko je smestio svoju decu na državne jasle a sada je uspeo da i svog zeta zaposli u Opštini. Pozivamo Sretka da sve što ima zaposli a ostali neka čekaju iako ispunjavaju uslove za rad. Lov u mutnom !
  • Rade

    Špila za novog predsednika OO SPS ako je ko zaslužio on je.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.249.314 посета
    Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)