Основане прве задруге, младима уступамо државну земљу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Основане прве задруге, младима уступамо државну земљу
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
14.08.2017 | 0 коментар(а)



Министар без портфеља задужен за регионални развој и јавна предузећа Милан Кркобабић каже да је

важно да се покрене задругарство и оживе српска села.

Он је рекао да је идеја да се младим пољопривредницима, који су одлучили да остану на селу, уступи државна имовина на коришћење.

"Идеја је да онима који желе да обрађују земљу уступимо државну земљу, и да им омогућимо да се баве пољопривредном делашношћу и остану на селу", нагласио је Кркобабић за РТС.

Он је појаснио да су новоосноване задруге добиле подстицај до 50.000 евра, да се задруга у Гаџином Хану бави производњом и прерадом лековитог биља, док се задруга у Мерошини бави пчеларством.

"Нама је битно да покренемо задругарство, да се мали пољопривредници удруже", нагласио је он.

Како каже локалне самоуправе имају веома значајну улиогу и њихов задатак је да са малим пољопривредницима и задружним савезима договарају који пројекти су у складу са програмима развоја тих локалних самоуправа, те да они буду приоритет.

"Ми смо кренули у практични дијалог о опстанку српског села. Задруга је основ да удружимо мале произвођаче", закључио је он.

 

Танјуг / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.164 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)