“Светлост на брежуљку” у Приликама по 12. пут 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
“Светлост на брежуљку” у Приликама по 12. пут
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
14.08.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Традиционални Фестивал дечјег фолклора „Светлост на брежуљку“, у организацији Основне школе „Сретен Лазаревић“,

одржаће се 18. августа са почетком у 17 часова у Приликама код Ивањице. Очекује се дoлазак девет дечјих фолклорних група из целе Србије.

„Светлост на брежуљку“ је фестивал међународног карактера и веома успешно се организује већ дванаесту годину.

Кроз њега је прошло више од 4.000 деце учесника. Oкупља најбоље дечје фолклорне ансамбле из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херсеговине. Фестивал је такмичарског карактера и на њему се додељују I, II и III награда фестивала као и награда за најбољи оркестар, по одлуци стручног жирија.

Циљ фестивала јесте очување културног наслеђа и буђење код деце интересовања и љубави према народној игри и песми.

Вредност приличког Фестивала дечјег фолклора у 2016. годнини афирмисана је и доделом изуетно вредног признања - „Туристичке слагалице“. Ово вредно признање додељује се већ десет година најуспешнијим туристичким манифестацијама у Србији, по избору самих организатора манифестација. Фестивал приличке школе успео је да освоји ову награду у конкуренцији више стотина манифестација из Србије у категорији традиционалних манифестација (манифестација које трају дуже од десет година).

Туристичка слагалица је још једно у низу признања за Основну школу „Сретен Лазаревић” из Прилика која је препознатљива по својим културним активностима у месту, а и шире. Фестивал дечјег фолклора, као традиционална дечја манифестација, доприноси препознатљивости Прилика на туристичкој мапи Србије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.261.864 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)