Компанија „Матис” лидер у региону: Производне погоне обишла премијерка Србије Ана Брнабић 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Компанија „Матис” лидер у региону: Производне погоне обишла премијерка Србије Ана Брнабић
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
14.06.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Намештај произведен у Србији постаје све интерсантанији купцима у иностранству.
Премијерка обишла производне погоне, фото: РИНА

Производња је претходних година  повећана за 6,3 посто, а извоз за 8,8 процената, што ствара профит већи од 225  милиона динара. Дрвна индустрија је једна од ретких грана која више извезе, него што увезе и има велики потенцијал да се још више развија. Премијерка, Ана Брнабић приликом посете Ивањици обишла је погоне компаније „Матис“ која је један од лидера кад је у питању производња плочастог намештаја, преноси агенција РИНА.

Компанија "Матис" из Ивњице извози у 15 еврропских земаља, фото: РИНА

„Страни инвеститори су веома важни, али окосница нашег развоја свакако су успешне домаће компаније, које сведоче да Србија крупним корацима иде напред и да домаћа привреда назаустављиво иде узлазном путањом. Захваљујући нашим људима који свој новац улажу у нашу земљу, стварају се нова радна места. Матис из Ивањице је одличан показатељ како треба да изгледа једна успешна српска фирма, која може да буде конкуретна на европском тржишту“, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Састанак са руководством компаније "Матис", фото: РИНА

Компанија  „Матис“ из Ивањице има асортиман који обухвата 1.200 производа, а скоро 50 посто оног што направе у својим погонима извозе у 15 европских земаља.

„Част и задовољство нам је што је нашу компанију посетила  премијерка  Републике Србије Ана Брнабић.Ова посета показала нам је да се економска политика Републике Србије прилично променила и да актуелна Влада са више пажње води рачуна о свим развојним сегментима националних компанија.Премијерка је посетила наше производње где је видела најсавременије технологије обраде намештаја,чији се производи јако добро продају како на домаћем,тако и на иностраном тржишту“, рекао је за РИНУ, Драгомир Лазовић генерални директор компаније „Матис “.

Асортиман обугвата 1.200 производа, фото: РИНА

У сектору производње намештаја, на национланом нивоу,  тренутно је запослено 12.600 људи, а Србија има потенцијал да се ова грана додатно развија, јер намештај произвден у нашој земљи има одличну репутацију, нарочито на руском тржишту.

РИНА (ГЗС)

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MATIS LIDER U REGIONU OBISLA ANA BRNABIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.340.427 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)