Зграда Чачанске банке чека новог власника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зграда Чачанске банке чека новог власника
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
30.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Пословним људима у Чачку понуђено је да купе зграду бивше Чачанске банке, данас Халк банке у средишту града, речено је агенцији РИНА.
Некада Чачанска, данас Халк банка у центру града, фото: РИНА

Сазнајемо да би та купопродаја требало да буде завршена до краја ове године, али преговори још трају и уговор није потписан.
Зграда је подигнута осамдесетих прошлог века, има око 3.500 квадрата, књиговодствена вредност је 600 евра по метру и продавци су наговестили да неће ићи испод те цене.
Халк банка (Народна банка) из Турске постала је власник Чачанске банке маја 2015, извршила значајне допуне капитала и послује са годишњом добити од више милиона у еврима, али има седиште у Београду. После прерасподеле радне снаге – неки службеници из Чачка прихватили су премештај у главни град, други отишли својим путем – централна зграда банке у Чачку са три спрата, подрумом и поткровљем постала је превелика за људски састав, па су Турци одлучили да је продају и смање трошкове.
Разлог за то је и чињеница да Халк банка већ има друге просторе у овом граду, наслеђене такође од Чачанске банке, на паркингу у Скадарској улици и у Немањиној.
План нових власника је да зграду у центру Чачка продају заинтересованом купцу, али да одмах као закупци по уговору преузму приземље где је шалтер сала, и простор са сефовима.
Менаџери Халк банке долазили су, протеклих месеци, више пута у Чачак да би уговорили посао купопродаје.

Иначе, банкарска традиција у овом граду настала је 1871. године, кад је основана овдашња Окружна штедионица.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


banka Cacak vlasnik prodaja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.750 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)