Група грађана са протеста у Тополи: Народ може и мора без партије 



 
Група грађана са протеста у Тополи: Народ може и мора без партије
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
12.01.2020 | 0 коментар(а)



Топола – У центру Тополе синоћ се окупила група грађана са циљем да јавности представе захтеве које треба испунити у држави. Окупљенима се поред осталих,

обратио и Мирко Јевтић одборник у скупштини општини Топола и заступник групе грађана „Нови људи Боља Топола“

„Порука коју шаљемо из Тополе је само почетак пламена слободе који треба да се прошири на све градове који су некад шетали. Стално нам говоре, немој да се бавите политиком ако не уђете у неку партију, али где су те партије? Одавде вечерас поручујемо да народ може без партија и мора, јер очигледно овај режим може да победи само народ. Овај скуп је симболички да покушамо поново да организујемо народ“, поручио је Јевтић и додао да упаљена буктиња и њен пламен  треба да покушају да врате народ на улице.

Мирко Јевтић, фото: ТопПрес

Своје незадовољство исказао је и Радослав Ћатић из Маслошева, који је рекао да три деценије у Србији влада најперспективнија делатност – политика.

„Заврши школу, учлани се у странку, од кондуктера постаћеш доктор наука“, сматра Ћатић.

Радослав Ћатић, фото: ТопПрес

Новица Ђоковић, одборник у скупштини општини Топола,  у свом обраћању истакао је захтеве на којима се како је рекао радило годину дана.

„Треба донети закон о обавезном гласању, формирати дводневне републичке скупштине, број посланика свести на 125 највише, доњи дом треба да чине представници народа изабрани по територијалном принципу, а горњи дом представници политичких странака. Сви у министарствима, државним органима, службама и јавним предузећима осим министара треба да буду постављени на основу јавних конкурса. Укидање саветника као стално запослених код државних функционера, укидање свих измишљених агенција као паралелних органа министарствима и темељна рустрација уз отварање свих архива“, навео је Ђоковић.

ГЗС/ ТопПрес

Новица Ђоковић, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protest topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.819.768 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)