Сутра расправа о ратној одштети 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сутра расправа о ратној одштети
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
13.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Заједница удружења жртава Другог светског рата Србије обавештава све грађане Моравичког округа да ће се у четвртак 14. марта 2019. године у 15:00 часова у Чачку,

у Свечаној сали Музичке школе „Др Војислав Вучковић", одржати трибина на тему „Жртви дати статус жртве - реалност потраживања имогућности наплате ратне штете из Другог светског рата”.

Председник Удружења ратних заробљеника и жртава Другог светског рата за Моравички округ Живко Кићановић каже да сви који су оштећени имају право на ратну одштету од стране Немачке, Италије, Мађарске и Бугарске.

Живко Кићановић председник Удружења ратник заробљеника и жртава Другог светског рата за Моравички округ

„Право на одштету имају и наследници до последње лозе а у колико нема преживелих јер су окупатори угасили огњишта право на накнаду имају Месне заједнице. Ратна штета се тражи од Немачке, уствари она је главни дужник у саставу Италије, Мађарске и Бугарске. Сви они дугују грађаним Србије јер су чинили злодела на нашим просторима. Окупатори морају платити за злодела која су починили”, истакао је Кићановић.

На трибини ће се говорити о штети коју су грађани Србије претрпели у рату, о досадашњим резултатима у погледу наплате и напорима који се сада чине, као и могућим начинима да се реше преостала питања ненаплаћеног потраживања. Грађанима ће се обратити представници Заједнице удружења жртава Другог светског рата и професори Правног факултета из Крагујевца.

Јавна трибина се реализује у сарадњи са Удружењем жртава и наследника жртава рата 1941-1945. Србије из Чачка и Правним факултетом из Крагујевца. Пројекат је подржан од стране Министарства за рад, запошљавање, социјалну и борачку политику.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.259 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)