У ужичком селу Волујац крије се специфичан ранч у коме је лисица домаћа животиња 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
У ужичком селу Волујац крије се специфичан ранч у коме је лисица домаћа животиња
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
22.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице –Уколико се запутите путем од Ужица ка Кадињачи у селу Волујац крије се специфичан ранч,



место за одмор ушушкано у хладу букове шуме, које је народ масовно открио тек кад је корона покуцала на врата. Милован Павловић вођен идејом да своју породицу задржи на једном месту оживео је очевину и направио право сеоско домаћинство, на ком су се првобитно играли његови синови, а затим су дошли и остали малишани, преноси агенција РИНА.

Стални становцници овог ранча зечеви, птице, козе, фото: РИНА

„Набавио сам пар коња које смо могли да јашемо по нашим ливадама, онда смо додали и играоницу за нашу децу и тако је све почело. Када сам видео да је дружење у граду са људима постало прескупо одлучио сам да комад раја који имамо као породица поделимо са другима и то без динара, тачније нисам могао да наплатим некоме улаз ако не зна где улази, или шта ће пробати, ако су задовољни оставиће од руке и готово сваки посетилац то онако од срца учини", рекао је за агенију РИНА, Милован Павловић власник несвакидашње ранча.

Милован је на осмислио да се на овај начин деца ослободе страхова које имају према домаћим али и другим животињама кроз сусрет са њима, али интеракцијом кроз играоницу окусе нешто што нема у граду.

Али ранч не би био толико зачаран да у његовом изобиљу не чујете звукове сталних становника, од зечева, папагаја, јапанских препелица и многих других животиња, али од скоро и сасвим једно необично биће.

У оквиру ранча налазе се парк и играоница за децу, фото: РИНА

„Лија која је потпуно случајно дошла у наш мини-паркић више је ноћу активна него дању и кад је у сусрету са децом јако је стидљива. У условима које јој ми нудимо знатно дуже живи него у природи, зато се трудимо да јој пружимо све што јој је неопходно како би овај паркић имао своју чар. Оно што многа деца немају прилику у граду да виде јесу магарци, браме и друге животиње које ми на нашем ранчу поседујемо", казао је Милован.

Посетиоци многих земаља из околине нису заобишли а да не посете ово место, и поред золошког врта се опусте у амбијенту.

„Сви воле да виде право сеоско имање, како и на који начин сбе овде функионише, од испаше коза, оваца и нашег певца Жике али и сами да учествују и дохрањивању зивине. Прошле године навише гостију имали смо из Француске али и из Америке, Норвешке али највише ми је драг пар из Грчке који је желео да искуство са којим се овде сусрео желео да пренесе у своју земљу", додао је Павловић.

Прилог емитован у вестима Б92:

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


park ranc selo Volujac lisica milovan pavlovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.289.549 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)